ΕνημέρωσηΠολιτική

Ήρθε το τέλος του «Godzilla»; Τελευταία ειδική έκδοση για το Nissan GT-R R35

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η γενιά R35 του Nissan GT-R κυκλοφορεί από το 2007, γεγονός που την καθιστά στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αρκετά «παλιά» αν και είμαστε σίγουροι πως κανείς δεν το κοιτάει και σκέφτεται τα χρόνια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα όμως με ξένα μέσα η Nissan ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία τελευταία περιορισμένη έκδοση, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται στις 14 Μαρτίου. Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παραχθούν μόνο 1.500 μονάδες, με περίπου 300 από αυτές να αναμένεται να είναι μοντέλα Nismo. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτά θα περιοριστούν στην ιαπωνική αγορά ή θα προσφέρονται παγκοσμίως.

Περιορισμένες λεπτομέρειες για το μοντέλο είναι γνωστές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2024 GT-R παρουσιάστηκε μόλις πριν από 12 μήνες με μια σειρά από οπτικές αλλαγές, δεν περιμένουμε να δούμε πολλές αναβαθμίσεις στην έκδοση αυτή. Ίσως υπάρξουν κάποιες μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις ή προσαρμογές στα διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, αλλά φαίνεται απίθανο η Nissan να επενδύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ανάπτυξη ενός πλήρως ανανεωμένου μοντέλου μόνο και μόνο για να το διακόψει μετά την παραγωγή 1.500 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν οι πληροφορίες αποδειχθούν σωστές και το 2025 είναι όντως η τελευταία χρονιά του R35 GT-R, ίσως προστεθούν κάποιες αναμνηστικές πινελιές στο σπορ μοντέλο, όπως ειδικά σήματα ή αυτοκόλλητα. Μηχανικά, η κανονική έκδοση πιθανότατα θα διατηρήσει τον ίδιο V6 twin-turbo 3,8 λίτρων του τωρινού μοντέλου  με 565 ίππους και 632 Nm, νούμερα που αυξάνονται στους 600 ίππους και 651Nm για το GT-R Nismo.

Όταν το GT-R παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, προκάλεσε σοκ στον κόσμο των υπεραυτοκινήτων, όπως είχε κάνει και το αρχικό Honda NSX. Ήταν από τα πιο γρήγορα οχήματα παραγωγής στον πλανήτη, ικανό να ξεπεράσει σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην πίστα, έχοντας πραγματικά χαμηλή τιμή (τότε κόστιζε 70.000 δολάρια). Ωστόσο, τα τελευταία 17 χρόνια, πολλά ελαφρύτερα και ισχυρότερα supercars και hypercars έχουν εισέλθει στην αγορά, ξεπερνώντας άνετα το GT-R.

Η Nissan σίγουρα θα παρουσιάσει έναν αντικαταστάτη του R35 στο εγγύς μέλλον. Η ακριβής μορφή αυτού του μοντέλου R36, ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστη και πιθανότατα ηλεκτρική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button