LifeStyle

ΗΠΑ: Η απόσυρση του Ισραήλ από το νότιο τμήμα της Γάζας είναι πιθανόν μια περίοδος «ανάπαυσης»

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου εκτίμησε σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου, ότι η απόσυρση από το νότιο τμήμα της Γάζας, την οποία ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, είναι πιθανόν απλά μια περίοδος «ανάπαυσης» για τα στρατεύματά του.

«Σύμφωνα με όσα κατανοούμε και βάσει των δημοσίων ανακοινώσεών τους, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα διάστημα ανάπαυσης και ανεφοδιασμού για αυτά τα στρατεύματα, που βρίσκονται στο πεδίο εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, η ισραηλινή απόσυρση «δεν είναι απαραίτητα» ενδεικτική μιας «νέας επερχόμενης επιχείρησης για αυτά τα στρατεύματα».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέσυρε τα στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ιδίως από την πόλη Χαν Γιουνίς, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών εναντίον της Χαμάς, που οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική καταστροφή και προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων σε βάρος του Ισραήλ, μεταξύ άλλων εκ μέρους των συμμάχων του.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στη Ράφα όπου, παρά την ανησυχία πολλών ξένων κρατών, το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο να διεξάγει μια χερσαία επιχείρηση και ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button