ΕνημέρωσηΠολιτική

Το καλεντάρι του Κασσελάκη – Στις 18 το ευρωψηφοδέλτιο – Περιοδείες σε νησιά και Νέα Υόρκη

Μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις ενόψει των ευρωεκλογών, περιοδείες ανά τη χώρα και δη στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη τον Απρίλιο. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει στην οξεία κριτική προς την κυβέρνηση, με αιχμή τόσο την τραγωδία στα Τέμπη όσο και τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελακης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα, βρίσκεται σήμερα στα Χανιά όπου το βράδυ θα απευθύνει ομιλία. Ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφτεί και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, όπου θα συναντηθεί με πολίτες, φορείς, και θα απευθύνει ομιλίες, κάποιες εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν με το μοντέλο διαλόγου με τον κόσμο, με ερωτήσεις-απαντήσεις.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη από τις 13 έως τις 16 Απριλίου, για την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου. Εκεί θα έχει συναντήσεις με ομογενειακές οργανώσεις, ενώ η επίσκεψη έχει εκ των πραγμάτων και προεκλογικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ψηφίζουν και οι ομογενείς στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, στις οποίες θα είναι 203 υποψήφιοι, θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου και με κάλπη και ηλεκτρονικά, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόεδρος της ΚΕΦΕ θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Στις 18 Απριλίου παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εντός του μήνα θα διεξαχθούν τουλάχιστον τρεις μεγάλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πηγές, την ερχόμενη Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εκδήλωση για το κράτος Δικαίου με τις προτάσεις του κόμματος. Στις 18 Απριλίου θα παρουσιαστεί επισήμως το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εβδομάδα περιοδείας σε νησιά, με αρχή το Καστελλόριζο

Μετά την εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει μια εβδομάδα περιοδειών σε νησιά, ξεκινώντας από το Καστελλόριζο. Σε αυτό το πλαίσιο, το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μια αποκεντρωμένη εκδήλωση για την Υγεία, με πιθανότερο προορισμό την Κω. Αυτό, όπως επισήμαιναν οι ίδιες πηγές, έχει και έναν επιπλέον συμβολισμό, καθώς το καλοκαίρι στο νησί είχε χάσει τη ζωή της μια άτυχη γυναίκα πάνω σε καρότσα, αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή η δυνατότητα να διακομισθεί με ασθενοφόρο. Επιπλέον, είναι υπό προγραμματισμό και δυο θεματικές εκδηλώσεις: αφενός για τη στεγαστική κρίση και, αφετέρου, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις ο κ. Κασσελάκης να επισκεφθεί την Κύπρο.

«Αποκαλύπτεται παντελώς η κατάρρευση του αφηγήματος της ΝΔ για νόμο-τάξη-ασφάλεια»

Όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από το έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα η κυβέρνηση, πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι «αποκαλύπτει παντελώς την κατάρρευση του αφηγήματος της ΝΔ για νόμο, τάξη και ασφάλεια». «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει το κράτος να παραλύσει», αναφέρουν και κάνουν λόγο για «διαλυμένη Αστυνομία», για ένα κράτος που «έχει σαπίσει και παραλύσει», παρατηρώντας ότι «αυτό το βλέπουμε στους σιδηροδρόμους, την αστυνομία, στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ…». Σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, που τοποθέτησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον υπουργικό θώκο του ΠΡΟΠΟ ως τον εμπειρότερο και ως τον καταλληλότερο, θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει «ή και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, που δηλώνει συγκλονισμένος από το έγκλημα, θα όφειλε τουλάχιστον να υποβάλει την παραίτηση του».

«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις γιατί οι εισαγγελικές αρχές δεν είχαν στα χέρια τους το υλικό»

Όσον αφορά στην εξέλιξη με την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στον ΟΣΕ και την κατάσχεση του ηχογραφημένου υλικού, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «γεννιούνται εύλογα ερωτήματα». Συγκεκριμένα ρωτούν πώς είναι δυνατόν η αστυνομία και η κυβέρνηση να λένε ότι το ανακριτικό υλικό με τα ηχογραφημένα στοιχεία, να πήγε στις ανακριτικές αρχές στις 2 Μαρτίου 2023 και να βλέπουμε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας παραγγέλνει τώρα να γίνει η κατάσχεση του. «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό εδώ. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», αναφέρουν, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές δεν είχαν στα χέρια τους αυτό το υλικό που είναι κομβικό για την διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Να πουν επίσημα αν θέλουν αμνήστευση του κ. Καραμανλή ή αν θέλουν να συμβάλουν στην Προανακριτική»

Ως προς το ζήτημα του κατηγορητηρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κ. Αχ. Καραμανλή και την Προανακριτική, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί, να πει επισήμως αν θέλει να δώσει αμνήστευση στον κ. Καραμανλή ή αν θέλει να συμβάλει στην προανακριτική επιτροπή».

Σχολιάζουν ότι αρχικά η κυβέρνηση προκάλεσε την αντιπολίτευση να παραδώσει κατηγορητήριο και το κατηγορητήριο παραδόθηκε, ενώ τώρα η κυβέρνηση λέει ότι αυτό είναι απλώς ένα χαρτί που δεν έχει σημασία και «καταθέστε αίτημα για προκαταρκτική». «Υπεκφεύγει και θέλει να αθωώσει τον κ. Καραμανλή και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, παίζει παιχνίδια και ένα blame game και προσπαθεί να λοιδορήσει τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζουν. Υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει προανακριτική και είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση και πως «ο κ. Βορίδης είχε πει ότι “και να ξανακαταθέσετε θα την απορρίψουμε”». Κατόπιν αυτών τονίζουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί, να πει επισήμως αν θέλει να δώσει αμνήστευση στον κ. Καραμανλή ή αν θέλει να συμβάλει στην προανακριτική επιτροπή».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις όπου το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται δεύτερος, με αφορμή και χθεσινή μέτρηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι μετά το συνέδριο υπάρχει μια σταδιακή άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει προσγειωμένη και προσηλωμένη στο στόχο της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μετρήσεις την αφήνουν αδιάφορη. «Ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα ούτε λέμε ότι μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις», σχολιάζουν. Σε κάθε περίπτωση σημειώνουν ότι «δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος» και υπογραμμίζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει πείθοντας τους πολίτες με σοβαρότητα για τις θέσεις του. 

To άρθρο Το καλεντάρι του Κασσελάκη – Στις 18 το ευρωψηφοδέλτιο – Περιοδείες σε νησιά και Νέα Υόρκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button