Ομορφιά

Βάσω Λασκαράκη: «Βγαίνει πολύ το “εγώ” σε ένα χωρισμό όταν υπάρχει παιδί»

Στο πλατό της εκπομπής “Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν” βρέθηκε η Βάσω Λασκαράκη, η οποία μίλησε στην Τζένη Μελιτά και τον Φώτη Σεργουλόπουλο για τις δυσκολίες που έχει ένα διαζύγιο και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν δυο γονείς προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ψυχολογία του παιδιού τους.

«Μακάρι οι γονείς να πηγαίνανε σε ειδικούς και παιδοψυχολόγους γιατί βγαίνει πολύ το “εγώ” σε ένα διαζύγιο… Και γυρνάνε όλα προς τον εαυτό μας, τους γονείς μας, θέλει ο ένας να εκδικηθεί τον άλλον και το παιδί γίνεται μπαλάκι. Αυτό είναι το χειρότερο. Πάντα το θύμα είναι το παιδί.

Το θέμα είναι οι γονείς να πάρουν αποστάσεις. Κανένας δε μπορεί να κάτσει με το ζόρι. Τι θέλεις; Να είσαι με έναν άνθρωπο με το ζόρι; Θα το προσπαθήσεις, θα το παλέψεις. Αφού το τερματίσεις και μετά όμως… Θέλει πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για να μείνεις σταθερός, ακέραιος και ανεπηρέαστος. Είναι και οι γύρω-γύρω που κάνουν μεγάλη ζημιά, οι φίλοι, οι συγγενείς. Βάζουν λόγια, λένε τι θα έκαναν εκείνοι.

Για να μείνεις ακέραιος, πρέπει να μείνεις μόνος σου με τις σκέψεις σου για να αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει. Και πάντα, όταν υπάρχουν παιδιά, όλα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τα παιδιά. Σίγουρα παίζει ρόλο το πως το εκλαμβάνει το παιδί. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όλα, “χωρίσαμε, τι ωραία”. Ούτε οι γονείς το παίρνουν καλά, ούτε το ζευγάρι, ούτε το παιδί» ανέφερε αρχικά η Βάσω Λασκαράκη.

«Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Αλλά δουλειά, σηκώνουμε μανίκια… Δεν είναι κάτι που θα πετύχει τον πρώτο μήνα, ούτε τον δεύτερο, ούτε τον τρίτο. Μπορεί να χρειαστεί και ένας χρόνος. Όταν με κάποιον έχεις παιδί, με κάποιο τρόπο αποτελείς μια οικογένεια μαζί του. Είναι ο σύμμαχός σου για να μεγαλώσει αυτό το παιδί, πέρα από το ότι θα έρθουν οι σύντροφοι να σε στηρίξουν… Το παιδί έχει έναν μπαμπά που πρέπει να συνυπολογίζεται» πρόσθεσε η Βάσω Λασκαράκη.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στα παιδιά του συζύγου της Λευτέρη Σουλτάτου λέγοντας, «Ο σύζυγός μου έχει δυο παιδάκια. Στην αρχή είναι πάρα πολύ περίεργο όταν έρχονται σε επαφή όλα αυτά τα παιδιά αλλά είναι και πολύ όμορφο να τα κοιτάς. Έχουν ένα ένστικτο και αρχίζουν και χτίζουν μια σχέση μεταξύ τους. Βέβαια, πρέπει να είσαι πολύ ανοιχτός σε αυτό γιατί, πάντα ξεκινάει από τους μεγάλους. Όπως στα διαζύγια τα παιδιά καταστρέφονται από τους μεγάλους, έτσι και στις ενώσεις πάλι από τους μεγάλους ξεκινάει το κακό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button