ΕνημέρωσηΠολιτική

Το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει το άρθρο 16 – Για έκτη κωλοτούμπα κάνει λόγο η κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως αλλάζει ξανά ρότα και βάζει προϋποθέσεις για να ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να επιτραπούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε δηλώσεις του από την Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος ξεκαθάρισε πως για να ψηφίσει το κόμμα του την αναθεώρηση που αφορά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να συζητήσει για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα προωθηθούν.

«Θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι. Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί. Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παραχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον Δημήτρη Μάντζο απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης που είπε μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή βιώσαμε 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ. Κύριε Μάντζο είπατε ότι αν είναι προτείνουσα αυτή η βουλή δεν θα ψηφίσετε επειδή δεν μας εμπιστεύεστε. Καταρχάς ευχαριστούμε που λέτε ότι θα είμαστε κυβέρνηση ξανά. Λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε επικυρώνει αυτό το γιατί εφόσον υπήρχε ζωτικός χώρος για παραρτήματα το πράξαμε. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να περιμένει πότε θα συμφωνούσατε».

Νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε, κύριε Ανδρουλάκη, από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις».

To άρθρο Το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει το άρθρο 16 – Για έκτη κωλοτούμπα κάνει λόγο η κυβέρνηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button