Διεθνή επικαιρότητα

Renault: Ο τίτλος του ευρωπαϊκού «Car of the Year 2024» στο Scenic E-Tech electric

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής (26/2/24) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον τίτλο του «Car of the Year 2024». Αρχικά ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όπου το Scenic επιλέχθηκε ως ένας από τους επτά φιναλίστ, μεταξύ των: BMW σειρά 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR και Volvo EX30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο νικητής επιλέχθηκε από μια κριτική επιτροπή 58 δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 22 χώρες. Το Scenic κατέκτησε την πρώτη θέση με 329 βαθμούς. Έγινε έτσι το έβδομο μοντέλο της Renault που τιμήθηκε με τον τίτλο «Car of the Year», μετά τα Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) και Clio (2006).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Fabrice Cambolive, CEO Renault μετά την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε:

«Η κατάκτηση του επίζηλου τίτλου «Car of the Year» αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς στο Renault Group και τη Renault. Αυτή η αναγνώριση καταδεικνύει ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές: αυτονομία ρεκόρ, γενναιόδωροι και φιλόξενοι χώροι στο εσωτερικό, πλήρως ελεγχόμενο περιβαλλοντικό αποτύπωμα! Προσθέτοντας την οδηγική απόλαυση και τον εξοπλισμό «voiture à vivre», όπως η νέα πανοραμική ηλιοροφή Solarbay ή το σύστημα OpenR Link τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένες λειτουργίες Google, το Scenic διαθέτει τα ιδανικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για να εδραιώσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά των EVs. ”

Το Scenic E-Tech electric, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που εξελίχθηκε πάνω στη μεσαία πλατφόρμα AmpR (πρώην CMF-EV), το Scenic E-Tech electric είναι σχεδιασμένο για όσους αναζητούν ευελιξία. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ευέλικτο, ελαφρύ (1.890 κιλά) και compact (μήκος 4,47 μ.), το Scenic είναι στο στοιχείο του στους δρόμους της πόλης. Για μακρινά ταξίδια, το Scenic είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία έως και 625 km (WLTP), άνεση, ευρύχωρο εσωτερικό και οδηγική απόλαυση με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button