ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκλεισε με ιδανικό τρόπο την ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο εκπληκτικός Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο… παγκόσμιο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό του επί κοντώ των ανδρών!

Ο Εμμανουήλ Καραλής, αυτή η… τυπάρα του ελληνικού αθλητισμού, χαμογέλασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και μας έκανε να έκανε υπερήφανους με την επιτυχία του στο επί κοντώ, δυο 24ωρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο 24χρονος αθλητής μας έκανε έναν συγκλονιστικό τελικό πέρασε τα 5.85μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, τρία χρόνια μετά την 4η του θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγους μήνες πριν το κορυφαίο αθλητικού ραντεβού στο Παρίσι.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των ανδρών στη διοργάνωση, μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει ο Κώστας Φιλιππίδης στο Σόποτ, το 2014 (με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5.80μ.).

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επίδοση του Εμμανουήλ Καραλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το εθνικό ρεκόρ με άλμα στα 5.86μ. από το 2023 στο ΣΕΦ. Στην Γλασκώβη ταξίδεψε με 5.72μ.

Ο «ασημένιος» πέρυσι το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί, αφού έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, έδωσε στην Ελλάδα το 15ο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή.

To άρθρο Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button