ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΣΠΑ: Στις 27 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Πέφτει η αυλαία» για τις αιτήσεις ένταξης στην δράση του ΕΣΠΑ, με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Η διορία για την συγκεκριμένη δράση του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» που έχει ως σκοπό την στήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λήγει την Τετάρτη (27.3.2024) και ώρα 15:00, μετά από ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική ημερομηνία ήταν στις 22.3.2024, αλλά από το πρόγραμμα αποφασίστηκε να δοθεί μικρή παράταση λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων καθώς μέχρι την Παρασκευή 22.3 που έληγε η αρχική διορία είχαν υποβληθεί οριστικά περισσότερες από 7.600 αιτήσεις ΜμΕ.

Σημειώνεται πως τα προγράμματα «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 190 εκατ. ευρώ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ, επιδοτούν έως και το 50% επενδυτικών σχεδίων έως 400.000 ευρώ από υπό ίδρυση και νεοσύστατες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, πέραν των συγκεκριμένων δράσεων που «κλείνουν», ο ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών για όλο το έτος προβλέπει προσκλήσεις προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα φτάσουν έως και τα 4 δισ. ευρώ για το 2024.

To άρθρο ΕΣΠΑ: Στις 27 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button