Διεθνή επικαιρότητα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η πανδημία άλλαξε το πρόσωπο της ΕΕ»

Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις και πως άλλαξε το «πρόσωπο» της ΕΕ, εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Παρασκευή (5/5) μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ότι o κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη υγειονομική ανάγκη.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η COVID-19 δίδαξε ότι «η δύναμη της ΕΕ έγκειται στην ενότητά της, ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις στον τομέα της υγείας. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κοινή χρήση ιατρικών προμηθειών, στη θεραπεία ασθενών ή στη βοήθεια επαναπατρισθέντων πολιτών και στην ανασυγκρότηση των οικονομιών μας, μάς βοήθησε να προστατεύσουμε μαζί τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε τις πιο δύσκολες φάσεις της πανδημίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι «η πανδημία άλλαξε το πρόσωπο της ΕΕ, η οποία έχει γίνει μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

«Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές κρίσεις υγείας, με νέα εργαλεία για να αντιδρούμε γρήγορα σε αναδυόμενες υγειονομικές κρίσεις» σημείωσε.

Ωστόσο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η επαγρύπνηση παραμένει κρίσιμη, ενώ πρόσθεσε πως «αν και η πανδημία έχει παρέλθει, είναι σαφές ότι η COVID-19 παραμένει μια παγκόσμια απειλή για την υγεία και ότι θα εξακολουθεί να είναι μέρος της ζωής μας για το άμεσο μέλλον».

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας «για τις εξαιρετικές προσπάθειες και την αφοσίωσή τους τα τελευταία τρία χρόνια».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button