ΕνημέρωσηΠολιτική

Στη Χίο και στη δομή της ΒΙΑΛ ο Ν. Μηταράκης


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 18:39

Το Γραφείο Ασύλου και τη δομή της ΒΙΑΛ στη Χίο επισκέφθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στις εγκαταστάσεις, ευχαρίστησε τους εργαζομένους του υπουργείου «για την εξαιρετική δουλειά και συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά την τελευταία 3ετία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι η Υπηρεσία Ασύλου της Ελλάδας θεωρείται «ίσως και η πιο επιτυχημένη Υπηρεσία Ασύλου στην Ευρώπη» που δίνει τεχνογνωσία στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκε και  στο πρόγραμμα ΑΛΚΥΩΝΗ ΙΙ που ξεκινάει τη λειτουργία του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε, επίσης, ότι «από τους βασικότερους στόχους που πρέπει να έχει το υπουργείο τα επόμενα χρόνια, πρέπει να αντικαταστήσει το προσωπικό του, με μόνιμο προσωπικό». 

Κατά την επίσκεψή του στη ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης είπε, ότι «σήμερα το 2023 είναι μία ΒΙΑΛ με λίγους διαμένοντες, καθαρή, ασφαλής, προσφέροντάς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ωφελούμενους, αλλά κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όλους εσάς. Μια δομή η οποία παρέχει ασφάλεια στο προσωπικό μας και στην τοπική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 18:39

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button