Ομορφιά

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι fashion designers αυτή τη στιγμή στον κόσμο

Ο κόσμος της μόδας είναι λαμπερός, φανταχτερός αλλά και…απαιτητικός. Το να είναι κάποιος σχεδιαστής μόδας απαιτεί φαντασία, ένστικτο, ιδέες και αισθητική.

Κι ενώ πολλοί fashion designers διαθέτουν το ταλέντο, άλλοι έχουν αποδειχθεί πολύ έξυπνοι επιχειρηματίες, δημιουργώντας μεγάλες περιουσίες και μπαίνοντας στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

1. Giorgio Armani 

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του αγγίζει τα 9.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Armani ξεκίνησε την καριέρα του ως διακοσμητής βιτρινών και αργότερα ως πωλητής σε πολυκατάστημα του Μιλάνου, αφού υπηρέτησε στο στρατό ως φοιτητής ιατρικής. Η εμπειρία από τα κατώτατα στρώματα της βιομηχανίας ήταν χρήσιμη για τον ίδιο, καθώς η ευφυΐα του έγινε αμέσως αντιληπτή και αναγνωρίστηκε όταν άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής. Ξεκίνησε στο Nino Cerruti, στη συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας κι έπειτα για το δικό του ομώνυμο brand.

2. Ralph Lauren

Η περιουσία του Ralph Lauren αγγίζει τα 8.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης και όνειρό του ήταν να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας από παιδί. Ξεκίνησε πουλώντας γραβάτες που κατασκεύαζε ο ίδιος στους συμμαθητές του, κάτι που συνέχισε να κάνει στα μέσα της δεκαετίας του ’20, ενώ εργαζόταν ως πωλητής γραβατών. Ο σχεδιασμός του Lauren σε ευρωπαϊκό στυλ τράβηξε τελικά την προσοχή της Neiman Marcus, η οποία έγινε ο πρώτος μεγάλος πελάτης του.

3. Miuccia Prada

Η Miuccia Prada, η νεότερη εγγονή του Mario Prada, του ιδρυτή του ομώνυμου ιταλικού οίκου μόδας, έχει αυτή τη στιγμή περιουσία που αγγίζει τα 4.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Miuccia Prada ανέλαβε την εταιρεία το 1978 και συνέβαλε στην ανάπτυξή της σε έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο οίκο σχεδιασμού. Η συνεργασία της με τον Patrizio Bertelli, ο οποίος διαχειρίζεται τα περισσότερα από τα τμήματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, επέτρεψε στην Prada να επικεντρωθεί στη δημιουργική πλευρά και το σχεδιαστικό της ταλέντο την απογείωσαν.

4. Renzo Rosso 

Η περιουσία του Renzo Rosso φτάνει τα 3.1 δισεκατομμύρια δολάρια και συνδέεται με τα τζιν. Γεννήθηκε στο Βένετο, μια βορειοανατολική ιταλική επαρχιακή πόλη, και επομένως μακριά από την παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο. Η Diesel, η ναυαρχίδα του, έλαβε το όνομά της εν μέρει επειδή το ντίζελ θεωρήθηκε ως εναλλακτικό καύσιμο – σύνδεση με το τζιν ύφασμα – κατά τη διάρκεια της πετρελαϊκής κρίσης της δεκαετίας του 1970, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία.

5. Stefano Gabbana

Η περιουσία του φτάνει τα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Stefano Gabbana γεννήθηκε στο Μιλάνο και μπήκε στον κόσμο του εμπορίου από τον Domenico Dolce, λίγο μετά από την πρώτη τους γνωριμία. Το ζευγάρι παρουσίασε την πρώτη του συλλογή το 1985, αλλά ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που ο οίκος απογειώθηκε, εν μέρει χάρη σε μια συνεργασία του με τη Madonna.

6. Domenico Dolce

Ο Domenico Dolce, Σικελός, είναι το μισό ενός από τα πιο διάσημα fashion brand της βιομηχανίας των Dolce & Gabbana με περιουσία κι αυτός 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αρχικά εργαζόταν ως βοηθός σχεδιαστή στο Μιλάνο το 1980, μετά γνώρισε τον Stefano Gabbana και δημιούργησε μια μακροχρόνια σχέση μαζί του.

7. Aerin Lauder 

Η  κληρονόμος της περιουσίας της Estée Lauder, Aerin Lauder έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια περιουσία που φτάνει τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Aerin Lauder είναι η διευθύντρια εικόνας και creative director της εταιρείας και έχει επίσης δημιουργήσει τη δική της σειρά καλλυντικών, αρωμάτων, αξεσουάρ, κοσμημάτων, παπουτσιών και ρούχων με το όνομα Aerin.

8. Michael Kors

Ο Michael Kors, ο οποίος γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης από ένα πρώην μοντέλο, εισχώρησε στον κόσμο της μόδας από νεαρή ηλικία και σήμερα η περιουσία του αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Άρχισε να σχεδιάζει και να πουλάει ρούχα από το υπόγειο των γονιών του όταν ήταν 10 ετών και σε ηλικία 18 χρονών γράφτηκε στο Fashion Institute of Technology στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και πλούσιους αυτοδημιούργητους σχεδιαστές.

9. Tory Burch 

Η Tory Burch βρέθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (όπου ειδικεύτηκε στην Ιστορία της Τέχνης), όπου εργάστηκε για σχεδιαστές όπως η Vera Wang και η Polo Ralph Lauren. Το 2004, έκανε τελικά το ντεμπούτο της στο δικό της brand, το οποίο γνώρισε άμεση επιτυχία. Η Burch ονομάστηκε η 79η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο από το Forbes το 2014. Σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος και μεγάλη φιλάνθρωπος.

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button