ΕνημέρωσηΟικονομία

Ηράκλειο: Στον ανακριτή ο λιμενικός που συνελήφθη για δωροληψία και λαθρεμπόριο

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα Παρασκευή (9/2) ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος από το Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη για δωροληψία, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, για άλλη μια φορά, παρά τους διαλόγους που τον «καίνε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο λιμενικός θα υποστηρίξει πως με τους ναυτικούς και τα πληρώματα των πλοίων είχε φιλικές σχέσεις, όταν τους εξυπηρετούσε, ενώ δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο άλλο αντάλλαγμα.

Σχετικά με τα παράνομα πακέτα τσιγάρων, που είχε πάρει από τους ναυτικούς ανέφερε ότι δεν θεώρησε τόσο σοβαρή την πράξη αυτή.

Σύμφωνα με το cretapost, για την κατηγορία με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα καταθέσει τα πόθεν έσχες και θα καταρρίψουν την κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αρχών για την υπόθεση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος εκτελούσε χρέη λιμενοσταθμάρχη, διότι απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά ή καπνικά προϊόντα από καπετάνιους εμπορικών πλοίων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται ακόμα -9- ιδιώτες – εκπρόσωποι εταιρειών και καπετάνιοι, κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου.

Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος και ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς προέκυπτε ότι ο εν λόγω αξιωματικός εξασφάλιζε τη διέλευση πλοίων χωρίς επιθεώρηση, απαιτώντας τσιγάρα και χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μέσω εφαρμογής ειδικών ανακριτικών τεχνικών, αλλά και τη σταχυολόγηση και συσχέτιση δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση του Αξιωματικού.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως λιμενοσταθμάρχης και παρόλο που η επιθεώρηση πλοίων και ο έλεγχος προτεραιότητας αυτών δεν αναγόταν πλέον στα καθήκοντά του, προφασιζόταν κίνδυνο καθυστέρησης απόπλου των πλοίων ή δεν τηρούσε/παρέλειπε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ζητούσε από τους εκάστοτε καπετάνιους ή μέλη του πληρώματος χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα, τα οποία και λάμβανε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -594- πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και -1- κινητό τηλέφωνο.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του σε -7- περιπτώσεις από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2024.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button