ΕνημέρωσηΟικονομία

Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν»

Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έριξε… βόμβα! Με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υποστήριξε πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», είπε και συνέχισε με την δήλωση που προκάλεσε αίσθηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν»!

Η αλλαγή που εξετάζεται

Η ταινία που πατούν οι αθλητές πριν κάνουν το άλμα ονομάζεται βαλβίδα. Η World Athletics (WA, Παγκόσμια Ομοσπονδία) θέλει να φτιάξει μια ζώνη απογείωση, όπου θα καταγράφεται το τελικό πάτημα του αθλητή και η καταμέτρηση του άλματος θα ξεκινά από εκείνο το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα αποτελεί μια συζήτηση που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες και στοχεύει στον περιορισμών των άκυρων αλμάτων.

Πλέον, οι χορηγοί πιέζουν για αλλαγές, καθώς οι πρωταγωνιστές στο άθλημα παραμένουν οι ίδιοι, ενώ δεν σημειώνονται παγκόσμια ρεκόρ. Έτσι, η WA προβάλλει το επιχείρημα της αντικειμενικότητας, θέλοντας να μετράει το μεγαλύτερο πραγματικά άλμα, ακυρώνοντας την ικανότητα της τεχνικής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button