ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: «Κυριαρχική» εμφάνιση και πρόκριση με δύο νίκες για τους Πειραιώτες στο Conference League

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στη Βουδαπέστη τη Φερεντσβάρος με 1-0 και διπλασιάζοντας τις νίκες του στα μπαράζ του Conference League, προκρίθηκε στη φάση των “16” της διοργάνωσης.

Ένα γκολ του Ελ Κααμπί από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 45′ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη και την πρόκριση στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν όμως καθολικά καλύτερος από τη Φερεντσβάρος και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης και είχε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη επικράτηση.

Οι Ούγγροι αντίθετα, δεν κατάφεραν ούτε να “απειλήσουν” τους Πειραιώτες με ένα γκολ και έτσι η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” του Conference League.

Το παιχνίδι

Η Φερεντσβάρος μπήκε δυνατά στο ματς και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, προσπαθώντας να “πιέσει” για ένα γρήγορο γκολ. Οι Πειραιώτες δεν “απειλήθηκαν” όμως ουσιαστικά και μετά το πρώτο 10λεπτο του αγώνα άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, μάλιστα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ “κυριάρχησε” πλήρως στο χορτάρι και δεν επέτρεψε στους Ούγγρους ούτε να πλησιάσουν την εστία του Πασχαλάκη.

Οι ίδιοι βρήκαν αντίθετα δύο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα γκολ. Στο 38′ όμως ο Φορτούνης, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων σε τετ-α-τετ με τον Ντιμπούς, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε αστόχησε από ακόμη πιο πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Φερεντσβάρος.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ που δικαιούταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ελ Κααμπί να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Μάε, μετά από κεφαλιά του από κοντά. Ο διαιτητής χρειάστηκε το VAR για να υποδείξει την παράβαση, αλλά έστω και έτσι οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει από τα 11 βήματα για το 1-0 στο 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τη Φερεντσβάρος να προσπαθεί να πιέσει στο ξεκίνημα, αλλά να μη βρίσκει χώρους και τον Ολυμπιακό να ελέγχει στη συνέχεια το ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες ήταν μάλιστα και πάλι αυτοί που “απείλησαν” περισσότερο, έχοντας και μία μεγάλη ευκαιρία στο 84′, με τον Γιόβετιτς να κάνει εξαιρετικό διαγώνιο σουτ μετά από κάθετη πάσα του Ροντινέι, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα των Ούγγρων.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφθασε εύκολα στη νίκη με 1-0 και διπλασιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Φερεντσβάρος, πανηγύρισε μία επιβλητική πρόκριση από τα μπαράζ του Conference League, για τους “16” της διοργάνωσης.

To άρθρο Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: «Κυριαρχική» εμφάνιση και πρόκριση με δύο νίκες για τους Πειραιώτες στο Conference League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button