ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου άλλαξε το όνομά του κόμματός του και το «βάφτισε» με το ονοματεπώνυμό του

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου άλλαξε το όνομά του κόμματός του μετά το «κόψιμό» της παράταξής του από τις εκλογές από τον Άρειο Πάγο και το βάφτισε με το ονοματεπώνυμό του. Έτσι αντί για «Πατριωτική Ένωση» το κόμμα θα λέγεται πλέον «Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Η Πατριωτική Ένωση των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνστανίνου Μπογδάνου εξέδωσε ανακοίνωση για όλο θέμα αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του Αρείου Πάγου να του ανάψει «κόκκινο» για τις εκλογές.

Από το κόμμα τονίστηκε επίσης ότι το νέο όνομά του με το οποίο θέλει να κατέβει στις εκλογές, θα είναι το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή του, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ενώ επισημάνθηκε πως η παράταξη έχει κάνει ήδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζητάει να επανέλθει και το «Ήλιος της Βεργίνας» και το «Πατριωτική Ένωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

«Η Πατριωτική Ένωση θεωρεί απολύτως νόμιμη την ονομασία και το έμβλημά μας και απαράδεκτη, παράνομη την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Χρέος μας όμως είναι να επιλέξουμε μια ονομασία για τις επόμενες εκλογές που δεν θα μπορεί κατά κανένα τρόπο να απορρίψει ο Άρειος Πάγος ούτε οι μεθοδεύσεις των Μητσοτάκη – Ντόρας – Γεραπετρίτη.

Όθεν επελέγη το όνομα: Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Σημειώνεται ότι όταν δικαιωθούμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επανέλθει και το “Ήλιος της Βεργίνας” και το “Πατριωτική Ένωση”».

Γιατί του άναψε «κόκκινο» ο Άρειος Πάγος δεν «πέρασε»

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου «έκοψε» το κόμμα Πατριωτική Ένωση των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τις εκλογές, λόγω του ονόματός του, αλλά και του σήματός του.

Εις βάρος του κόμματος είχε κατατεθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το κόμμα που κατέθεσε την προσφυγή.

Από την άλλη ο Άρειος πάγος αποφάσισε πως το σήμα της Πατριωτικής Ένωσης, που ήταν το αστέρι της Βεργίνας είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

To άρθρο Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου άλλαξε το όνομά του κόμματός του και το «βάφτισε» με το ονοματεπώνυμό του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button