ΕνημέρωσηΟικονομία

Hyundai: «Κόβονται» από την Ευρώπη τα “N” μοντέλα με κινητήρες βενζίνης

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai σύμφωνα το πλάνο εξηλεκτρισμού της, σταματάει και επίσημα την διάθεση των i30N και i20N μοντέλων της στην Ευρώπη. Πλέον θα διαθέτει μόνο το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5 N και τα επόμενα ηλεκτρικά Ν μοντέλα που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία δήλωσε «Η παραγωγή των N με βενζινοκινητήρα, έχει σταματήσει για την ευρωπαϊκή αγορά από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σειρά μοντέλων με μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2035 και να λειτουργούμε 100% ουδέτερα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2045».

Το i30 N λανσαρίστηκε το 2017 με μια επιλογή από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 2,0 λίτρων 250 και 275 ίππων και οι δύο συνδεδεμένοι αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, μέχρι να έρθει μια επιλογή διπλού συμπλέκτη μαζί με ένα μικρό facelift ανανέωσης το 2021. Την ίδια χρονιά, η Hyundai έβαλε στο στόχαστρο το πιο προσιτό άκρο της αγοράς των hot hatch με το μικρότερο i20 N, εξοπλίζοντας το με κινητήρα 1.600 κ.εκ. 204 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον σταματά η διάθεση και των δύο αυτών υπέροχων μοντέλων. Μοντέλα που μπορούσαν να κάνουν απίστευτπους χρόνους στις πίστες αλλά ταυτόχρονα να πάνε τα παιδιά στο σχολείο με την ίδια άνεση. Ήταν τα «N» μοντέλα που έδειξαν τί μπορεί να κάνει η Hyundai (πάντα σε προσιτή τιμή) στον σπορ τομέα και πλέον στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οι υποσχέσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button