Διεθνή επικαιρότητα

Bαλτιμόρη: Η στιγμή της σύγκρουσης με το πλοίο στη γέφυρα – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που κατέρρευσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν θύματα.  

Από την κατάρρευση της γέφυρας των τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, αυτοκίνητα και άνθρωποι κατέληξαν στα νερά του ποταμού. Οι διασώστες ανέσυραν δύο επιζώντες, ο ένας εκ των οποίων παραμένει στο νοσοκομείο. Αναζητούν ακόμη τουλάχιστον έξι άτομα.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά δίκτυα το γεγονός ότι δεν άντεξε και κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα γέφυρα μήκους τριών χιλιομέτρων με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ οι αρχές της Βαλτιμόρης έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Πώς έγινε η κατάρρευση

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε τη γέφυρα Key, προκαλώντας την πλήρη κατάρρευσή της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για πολλά αυτοκίνητα και άνθρωπους ότι μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

Μέχρι και 20 εργάτες πιστεύεται ότι έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας, όπως ανέφερε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, με τη μισή γέφυρα βυθισμένη στο νερό. Η θερμοκρασία στο λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι αυτή τη στιγμή 9C (48F), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων των ΗΠΑ. Η υποθερμία μπορεί να εμφανιστεί όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου πέσει κάτω από τους 35C.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ για εξειδικευμένα φορτία

Το λιμάνι Helen Delich Bentley της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στις ΗΠΑ για εξειδικευμένο φορτίο ειδικά για τροχοφόρα φορτία, όπως φορτηγά και ρυμουλκούμενα και εγκαταστάσεις διακίνησης χύδην φορτίων.

Οι ιδιωτικοί και δημόσιοι τερματικοί σταθμοί του λιμανιού διαχειρίστηκαν 847.158 αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά το 2023, τα περισσότερα από κάθε άλλο λιμάνι των ΗΠΑ. Το λιμάνι διακινεί επίσης γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα, ζάχαρη, γύψο και άνθρακα, σύμφωνα με ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μέριλαντ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button