Μόδα

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Η άφιξη με τη χρυσή άμαξα και τα 8 άλογα

Εβδομήντα τρία χρόνια μετά την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος ο Γ’ στέφεται σήμερα νέος βασιλιάς σε μια μεγαλοπρεπή και βαθιά θρησκευτική τελετή και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η στέψη του Καρόλου αναμένεται να είναι συντομότερη από εκείνη της μητέρας του πριν από επτά δεκαετίες. Τότε, η τελετή – που ήταν η πρώτη ζωντανή βασιλική εκδήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά – διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Αυτή τη φορά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό να είναι κοντά στις δύο ώρες. Οι στέψεις έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ίδιες για περισσότερα από 1.000 χρόνια και οι διοργανωτές στηρίζονται στη συγκεκριμένη δομή.

Oβασιλιάς Κάρολος με την Camilla μπήκαν στην Πολιτειακή Άμαξα του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου και κατευθύνονται στο Αββαείο, συνοδεία στρατιωτικών τμημάτων. Είναι η νεότερη και πλέον σύγχρονη βασιλική άμαξα, καθώς κατασκευάστηκε για τα 60 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ. Ζυγίζει τρειςτόνους και σύρεται από έξι άλογα ράτσας Windsor Grey.

Η χρυσή άμαξα και τα άλογα

Τα άλογα που επιλέχθηκαν για να μεταφέρουν τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στην τελετή στέψης είναι 8 γκρι άλογα που θα σύρουν την Diamond Jubilee State Coach, την χρυσή άμαξα που κατασκευάστηκε το 2012 για να τιμήσει τα 60ά χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον θρόνο.

Η βασιλική οικογένεια παρουσίασε τα άλογα αναφέροντας μάλιστα και τα ονόματά τους.

Τα ονόματα των 8 αλόγων είναι:

Icon
Shadow
Milford Haven
Newark
Echo
Knightsbridge
Meg
Tyrone

Τα 8 γκρι άλογα είναι τα περίφημα Windsor Grey, όρος που δόθηκε στα άλογα της βασιλικής οικογένειας και χρησιμοποιούνται σε διάφορες τελετές, προκειμένου να μεταφέρουν τις άμαξες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button