ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους ανακοίνωσε ότι βγήκε νικήτρια στη “μάχη” για την υγεία της με τον καρκίνο και περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε την ασθένειά της.

Η Μαρία Αριστοτέλους είχε κάνει γνωστό με σοκαριστικό τρόπο ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου, αλλά πλέον είναι καθαρή και ενημέρωσε σχετικά μέσα από το instagram, όπου ανέβασε και φωτογραφίες της μετά τις χημειοθεραπείες.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ευχαρίστησε την ιατρική της ομάδας και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξία προς όλο τον κόσμο που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

Η ανάρτηση της Μαρίας Αριστοτέλους

Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας, ούτε η κακιά αρρώστια. Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν! Τα ωραιότερα νέα! Είμαι καθαρή! Τον νικήσαμε! Η νίκη αυτή δεν ανήκει σε εμένα αλλά στην ιατρική. Τι κι αν ήταν 4ο στάδιο, τι κι αν ήταν επιθετικός, ο καρκίνος ως επι το πλείστον είναι ιάσιμος και δεν πρέπει να τρέμουμε στο άκουσμα αυτής της λέξης.

Όταν είπα ότι ήμουν έτοιμη για ότι ακολουθήσει, σίγουρα μιλούσε η άγνοια κινδύνου που με διακατείχε. Δεν ήξερα τι εστί χημειοθεραπείες, τι σήμαινε ανοσοκαταστολή. Δεν φανταζόμουν καν τι ερχόταν. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι! Γιατί ο καρκίνος θέλει θάρρος και θράσος! Δεν έβλεπα τα δύσκολα που ήταν μπροστά μου ως βουνό. Εστίαζα στο παρόν και έλεγα πάμε βήμα βήμα και όλα θα γίνουν! Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Αφού είχα δίπλα μου την καλύτερη ιατρική ομάδα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με επικεφαλή την ογκολόγο μου Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου.

Όλοι τους συνέβαλαν ώστε αυτό το ταξίδι να είναι όσο πιο όμορφο γινόταν και σίγουρα με αίσιο τέλος! Το ραυδομυοσάρκωμα εμφανίζεται σε παιδάκια μέχρι 5 χρόνων. Γιατί σε εμένα δεν είπα ΠΟΤΕ..! Αντιθέτως όταν ανέβαινα τον γολγοθά έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Ευτυχώς που διάλεξε εμένα και όχι κάποιο παιδάκι! Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα περνούσε κάποιο βρέφος ή παιδί αυτή τη δοκιμασία! Και έλεγα αν μη τι άλλο ο κλήρος έπεσε σε εμένα!

Στην περίπτωση μου, ο καρκίνος ήταν μεταστατικός. Αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό θα ελέγχομαι τακτικά! Ο εχθρός είναι ύπουλος και επιθετικός αλλά τώρα ξέρει με ποιαν έχει μπλέξει! Άντε γειά..!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρια Αριστοτελους (@mariaaristotelus)

Η μορφή καρκίνου που διαγνώστηκε η Μαρία Αριστοτέλους είναι σπάνια και εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά.

To άρθρο Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button