Ομορφιά

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης εξομολογείται: «Είναι απόλαυση να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου ανθρώπους»

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης παραχώρησε μία σπάνια συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να ασχοληθεί, εκτός από την ναυτιλία, και με την εστίαση, καθώς είναι ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων, στο Κουκάκι και στα Άνω Πετράλωνα.

Πώς αποφάσισες από τον χώρο της ναυτιλίας να περάσεις σε αυτόν της εστίασης;

∆εν πρόκειται ακριβώς για «πέρασμα» από τη µια δραστηριότητα στην άλλη, µιας και παραµένω απολύτως ενεργός στη ναυτιλία. Η εστίαση, τώρα, προέκυψε ως ένα φυσικό επακόλουθο της µεγάλης αγάπης µου για το φαγητό και το κρασί, κυρίως ως πολιτισµικά στοιχεία, που είναι ο καθρέφτης κάθε λαού. ∆ηλαδή, πέρα από τη βιολογική ανάγκη και την απόλαυση, το φαγητό έχει πολλές µεταφράσεις και ανθρωπολογικά είναι απολύτως συνδεδεµένο µε την ταυτότητά µας.

Ένας εφοπλιστής θα έµπαινε στην κουζίνα;

Γιατί όχι; Νοµίζω πως δεν θα τον εµπόδιζε κάτι. Είναι απόλαυση να µαγειρεύεις για τους αγαπηµένους σου ανθρώπους!

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου πιάτο;

∆ύσκολη ερώτηση! ∆εν έχω όµως µόνο ένα. Αγαπώ τα κεφτεδάκια, αλλά αγαπώ και το φουά γκρα. Τρελαίνοµαι για µια φοβερή χωριάτικη µε κατακόκκινες, ζουµερές ντοµάτες και φέτα που µοσχοβολάει, αλλά µου αρέσουν και τα µπέργκερ. Επίσης δύσκολα µπορώ να αντισταθώ σε µια φίνα ταραµοσαλάτα.

Να περιµένουµε επόµενο βήµα στην εστίαση ή θα µας εντυπωσιάσεις µε κάτι άλλο;

∆ουλεύουµε ήδη πάνω σε διάφορες νέες ιδέες, που πιστεύω ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται σιγά-σιγά. Οπότε η εστίαση παραµένει σταθερά στα πλάνα µου. Μαζί µε τη ναυτιλία δεν βλέπω να µου µένει χρόνος ούτε για να κοιµηθώ, οπότε δεν φαντάζοµαι τι άλλο θα προκύψει… Οµως, ποτέ δεν λέω «ποτέ».

Ναυτιλία ή εστίαση;

Για µένα αυτό δεν είναι δίληµµα, ούτε αναιρεί το ένα το άλλο. Συνεπώς και τα δύο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button