ΕνημέρωσηΠολιτική

Στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής για τα Τέμπη

«Μάχη» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα (20.03.2024) καθώς συζητείται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος» στα Τέμπη.

Στο πόρισμα, που είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής, τονίστηκε ότι, εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, δεν θα είχε συμβεί.

Η σημερινή συνεδρίαση θα αρχίσει με τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.

Αναμένεται να λάβουν το λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δείτε live τη συζήτηση

 

Στο πόρισμα έχουν κατατεθεί οι γνώμες της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κάνει λόγο για απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη.

Το ΚΚΕ σημείωσε πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς από το 2010 και η Ελληνική Λύση ζητά την παραπομπή των υπουργών Μεταφορών από το 2012 και η Νέα Αριστερά να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ η ΚΟ Σπαρτιάτες καταγράφει ως αυτονόητη την καταρχήν αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, και η ΚΟ Νίκη να αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς 2009-2023.

Η Πλεύση Ελευθερίας, που δεν κατέθεσε πρόταση πορίσματος, ανέφερε διά της προέδρου της Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι υπήρξε συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, με εντολή της κυβέρνησης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button