LifeStyle

Συγκίνησε η Λυδία Φωτοπούλου για την εγγονή της: Τριών ετών διαγνώστηκε με λευχαιμία

Τον συγκλονιστικό τρόπο που η εγγονή της, Λυδία κι εκείνη, αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα υγείας, περιέγραψε σήμερα (11.02.2024) στην Τζένη Θεωνά και τις «Μαμά-δες», η Λυδία Φωτοπούλου.

Η μικρή διαγνώστηκε με λευχαιμία στα 3 της χρόνια και η Λυδία Φωτοπούλου, όπως είπε, δεν ήθελε ούτε καν να ξέρει ότι υπάρχει! Αλλά η μικρή, χάρη και στους γονείς της, το αντιμετώπισε εξαιρετικά.

«Το αγαπημένο της παιχνίδι είναι ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγεία, όταν έγινε τριών χρόνων, καθώς διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει, που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα», είπε αρχικά η σπουδαία ηθοποιός.

«Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός ήξερε τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της.

Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό, για παράδειγμα έλεγε την «πλατούλα» που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και αν το δεχθεί.

Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν «πλατούλα», όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία.

Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της.

 

Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει» πρόσθεσε, με τρυφερότητα, η Λυδία Φωτοπούλου.

To άρθρο Συγκίνησε η Λυδία Φωτοπούλου για την εγγονή της: Τριών ετών διαγνώστηκε με λευχαιμία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button