ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Super League: Ισόπαλοι Κηφισιά – Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, μοναδικός χαμένος ο Βόλος πριν τα πλέι άουτ

Η κανονική διάρκεια της κανονικής περιόδου της Super League ολοκληρώθηκε, με την κατάσταση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας να γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη και τα πλέι άουτ να αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η μάχη της παραμονής θα πάρει… φωτιά στα πλέι άουτ της Super League, με τους ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Βόλο και Κηφισιά να τα δίνουν όλα για να μείνουν στα μεγάλα σαλόνια. Τέσσερις βαθμούς χωρίζουν αυτές τις τέσσερις ομάδες, με τις δύο τελευταίες να αποχαιρετούν την κατηγορία μετά το τέλος των πλέι άουτ.

Ο Παναιτωλικός και ο Βόλος έχουν από 20 βαθμούς, στους 19 βαθμούς βρίσκεται η Κηφισιά και στους 18 βαθμούς είναι ο ουραγός ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης 31

Ατρόμητος 28

Πανσερραϊκός 27

ΟΦΗ 25

Παναιτωλικός 20

Βόλος 20

Κηφισιά 19

ΠΑΣ Γιάννινα 18

Κηφισιά – Παναιτωλικός 2-2

Η Κηφισιά προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Παναιτωλικός είχε τις απαντήσεις και «απέδρασε» από την Καισαριανή με ισοπαλία 2-2 στο ντέρμπι ουραγών της Super League. Ο Οζέγκοβιτς σκόραρε δις για τους γηπεδούχους (23΄πεν., 56΄) ενώ τα γκολ για την ομάδα του Αγρινίου σημείωσαν οι Ζοάο Πέδρο (54΄), Μλάντεν (77΄).

Σε τέτοια παιχνίδια το πλεονέκτημα έχει εκείνος που θέλει περισσότερο τη νίκη. Και είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο μόνο η Κηφισιά υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Η ανωτερότητά της καρποφόρησε στο 23΄ με πέναλτι του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα από τον Μάριο Οικονόμου. Τα 11 γκολ έφτασε ο Σέρβος ο οποίος εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη «μορφή» της Κηφισιάς στην παρθενική της παρουσία στη Super League.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά ο Τσάβες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αποσόβησε το 2-0 και έδωσε στον Παναιτωλικό δικαίωμα να ελπίζει σε ανατροπή στο β΄ ημίχρονο.

Πράγματι οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τορεχόν, όμως ο Ζοάο Πέδρο πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε στο 54΄.

Η χαρά των φιλόξενούμενων δεν κράτησε ουτε 100… δευτερόλεπτα. Στο 56΄ από τη σέντρα του Μπιφουμά, ο Οζέγκοβιτς βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Παναιτωλικού και με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 77΄ μετά από σύγχυση στην περιοχή της Κηφισιάς, ο Μλάντεν με εξαιρετικό γυριστό σουτ έγραψε το 2-2. Ήταν το πρώτο γκολ του Ρουμάνου με τη φανέλα του Παναιτωλικού και μπορεί να αποδειχθεί κομβικό.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κλείνει την κανονική σεζόν στη 12η θέση, έναν βαθμό πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο και δύο από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1

Ο ουραγός ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα και το αριθμητικό πλεονέκτημα του (στο 74΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κιβρακίδης), κλείνοντας με «Χ» τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες», για την 26η και τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στην 14η και τελευταία θέση. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση και συνεχίζουν, μαζί με τον ΠΑΣ, στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Ο Ριένστρα έδωσε το προβάδισμα στους Γιαννιώτες στο 37΄, ενώ στο 58΄ ο Αντζιέλσκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φανέρωσε τις… διαθέσεις του από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε παθητικό ρόλο στο γήπεδο. Με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία στο 33΄, όταν μετά από σέντερ του Έντερ ο Αντζιέλσκι έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα χιλιοστά από το δοκάρι του Σούλη, το πρώτο μέρος ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την πρώτη ευκαιρία στο 7΄, ενώ στο 13΄ άγγιξε το 1-0, όταν το σουτ του Σόρια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών απώλεσαν δύο ευκαιρίες (24΄ & 27΄), πριν ο Ριένστρα ανοίξει το σκορ στο 37΄ και δώσει προβάδισμα στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, μετά το κλέψιμο του Κόντε μερικά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, ο Ισπανός φορ βρήκε τον Ριένστρα, οποίος με τη σειρά του πλάσαρε για το 1-0.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη του τελική εντός εστίας, ο Ατρόμητος κατάφερε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να ισοφαρίσει και να ισρροπήσει το ματς, απέναντι στον ΠΑΣ. Στο 58΄ ο Τζοβάρας, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα, πήρε την κεφαλιά και έβγαλε την πάσα στον Αντζιέλσκι, ο οποίος νίκησε τον Σούλη στο τετ α τετ, γράφοντας το 1-1.

Ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και έψαξε το γκολ που θα του χάριζε και πάλι το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή του Κιβρακίδη με απευθείας κόκκινη, μετά από τάκλιν από πίσω στον Ντεμίρ. Στο 77΄ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία για το 2-1, με πρωταγωνιστές τους Παμλίδη και Ροσάλες, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι… Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ατρόμητος βρήκε τις αντεπιθέσεις, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ και να αποδράσει με τεράστιο «διπλό», αλλά δεν αξιοποίησε τις διαδοχικές ευκαιρίες του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης (42΄ Σομποσίνσκι), Μπακαδήμας, Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο (68΄ Ροζάλες), Ροσέρο (68΄ Παμλίδης), Ριένστρα, Οσέι-Τούτου (46΄ Ντεμίρ), Κόντε.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Έρλινγκμαρκ, Αθανασίου, Κούντε, Κούεν (80΄ Φριντγιόνσον), Έντερ, Ντιρκς (56΄ Τζοβάρας), Καμαρά, Αντζιέλσκι (80΄ Βέργος).

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο ο Πανσερραϊκός που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Ουάρντα (45+4΄, 76΄), ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Καλτσάς (45+6΄).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και πίεσαν τον Αστέρα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν τρία κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα των Σερρών ήρθε στο 13΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η κεφαλιά του Πεταυράκη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 20΄ ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Πηλέα από τη σέντρα του Ντανκερλούι, σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ζουγλής πάσαρε στον Μάντζη αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Τελικά ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ουάρντα, που κέρδισε ο ίδιος από αντικανονικό μαρκάρισμα του Λύρατζη. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ καθώς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζουγλής έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καλτσά, που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έχασε καλή ευκαιρία στο 58΄ όταν ο Άλεξιτς βγήκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή αλλά ο τελευταίος κατάφερε να μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα (68΄) ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Γιαμπλόνσκι σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ουάρντα. Ο Λευκορώσος έτσι θα χάσει τον πρώτο αγώνα των playouts.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και στο 76΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Τομάς, ο Ουάρντα έπιασε το σουτ στην κίνηση και «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης (74΄ Μπετανκόρ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64΄ Τομάς), Ουάρντα, Πηλέας (90΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς (90΄ Γούλερι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (29΄ Τσιφτσής), Λύρατζης, Χριστόπουλος, Ατιένζα, Άλβαρες, Γιαμπλόνσκι, Σουρλής, Καλτσάς, Ζουγλής (67΄ Παλάσιος), Σίτο (67΄ Μπαρτόλο), Μάντζης (67΄ Μιριτέλο).

To άρθρο Super League: Ισόπαλοι Κηφισιά – Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, μοναδικός χαμένος ο Βόλος πριν τα πλέι άουτ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button