ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέο Audi Q6 e-tron: Με 3 οθόνες, έως 517 άλογα και αυτονομία 625χλμ.

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Audi προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου Audi Q6 E-Tron, το οποίο έρχεται με γεμάτη φαρέτρα προσφέροντας ένας πλήρες και άκρως premium πακέτο, με την ανάλογη τιμή φυσικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο δημιούργημα της Audi που «πατάει» πάνω στη νέα πλατφόρμα Premium Platform Electric, την ίδια που χρησιμοποιεί και η Porsche Macan. Χάρη και σε αυτήν, οι διαστάσεις του μοντέλου είναι: μήκος 4.771χλστ. πλάτος 1.993χλστ. ύψος 1.648χλστ. ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.899χλστ. προσφέροντας άφθονους χώρους για 5 επιβάτες και χώρο αποσκευών στα 526λτ. Μάλιστα υπάρχει και έξτρα χώρος 64λτ. κάτω από το εμπρός καπό, καθότι μιλάμε για ηλεκτρικό, άρα και έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά και πέρα από τις επιβλητικές διαστάσεις του, οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι οι matrix Led προβολείς αλλά και τα ενεργά ψηφιακά φώτα ημέρας, τα οποία δίνουν στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικά σχέδια φωτισμού. Highlight τα ειδικά OLED φώτα στο πίσω μέρος που ενώνονται με μία λεπτή γραμμή, φωτιζόμενη και αυτή.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι άκρως hi-tech καθώς συναντάμε όχι μία, όχι δύο, αλλά συνολικά τρεις μεγάλες οθόνες. Η πρώτη είναι ο πίνακας οργάνων στις 11.9 ίντσες ενώ η δεύτερη είναι η αφής 14.5 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων MMI με  το νέο λογισμικό Android Automotive. Η τρίτη είναι μπροστά από τον συνοδηγό, μεγέθους 10.9 ιντσών, στην οποία μπορεί να βλέπει μέχρι και ταινίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Highlight της ψηφιακής καμπίνας είναι και το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο όχι μόνο παρουσιάζει τις ενδείξεις στο παρμπρίζ κρατώντας την προσοχή του οδηγού στο δρόμο, αλλά συνεργάζεται με τον ψηφιακό φωνητικό βοηθό της Audi, ο οποίος ενεργοποιείται λέγοντας τη φράση «Hey Audi».

Βουρτσισμένο αλουμίνιου, ένθετα από ξύλο και δέρμα Nappa ολοκληρώνουν την premium και άκρως ποιοτική ατμόσφαιρα της καμπίνας ενώ υπάρχει και μία Led λωρίδα (IAL) κατά μήκος του ταμπλό η οποία αλληλοεπιδρά με τον οδηγό, και τον ενημερώνει για χαρακτηριστικά όπως η κατάσταση του οχήματος και η φόρτιση.

Το νέο Audi Q6 e-tron λανσάρεται αρχικά ως τετρακίνητο ενώ σταδιακά θα παρουσιαστούν και δύο πισωκίνητες εκδόσεις για μεγαλύτερη οικονομία. Όσον αφορά την πρώτη, αυτή παράγει 338 άλογα, κάνει το 0-100 σε 5.9 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα στα 210χλμ./ώρα με την αυτονομία να αγγίζει τα 625χλμ. Η γρηγορότερη SQ6 e-tron έκδοση αποδίδει 517 ίππους, πετυχαίνει το 0-100 σε 4.3 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 230χλμ./ώρα με την αυτονομία να είναι στα 598χλμ.

Με τεχνολογία 800V από ταχυφορτιστή DC 270 kW η μπαταρία των 100 kWh, φτάνει από 10-80% εντός 21 λεπτών, εξασφαλίζοντας αυτονομία 255 χλμ. σε μόλις 10 λεπτά. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν το καλοκαίρι, ενώ η αρχική τιμή για το Q6 e-tron στην αγορά της Γερμανίας, όπου και κατασκευάζεται, είναι στα 74.700 ευρώ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button