Διεθνή επικαιρότητα

Ο αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα καταγγέλλει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο οικοτροφείο

Την σεξουαλική του κακοποίηση από υπάλληλο του οικοτροφείου στο οποίο φοιτούσε ενώ ήταν παιδί, καταγγέλλει ο 59χρονος πλέον αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κόμης Τσαρλς Σπένσερ. 

Ο μικρότερος αδερφός της Νταϊάνα, σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του αποκάλυψε πως είχε κακοποιηθεί από μία υπάλληλο του οικοτροφείου «Maidwell Hall» τη δεκαετία του 1970, ενώ ήταν 11 χρονών.

Ο Τσαρλς Σπένσερ, φοίτησε στο σχολείο από την ηλικία των 8 έως την ηλικία των 13 ετών, ενώ όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο του «A Very Private School», μια υπάλληλος την οποία περιέγραψε ως «παιδόφιλη» κακοποιούσε σεξουαλικά τόσο εκείνον, όσο και άλλα νεαρά αγόρια, ενώ βρισκόταν στα κρεβάτια των κοιτώνων τους τα βράδια.

Ο κόμης Σπένσερ είπε πως η ζωή στο Maidwell ήταν μια «κόλαση».

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε πως οι καταγγελίες αυτές διερευνώνται ήδη από τις τοπικές Αρχές, όπως μετέδωσε το BBC, ενώ ανέφερε επίσης πως «ήταν απογοητευτικό να διαβάζουμε για τις εμπειρίες που είχαν ο Τσαρλς Σπένσερ και μερικοί από τους αποφοίτους του στο σχολείο και λυπούμαστε για όσα πέρασαν».

«Λαμβάνοντας υπόψιν όσα έχουν αναφερθεί, το σχολείο ακολούθησε τη σχετική νομοθετική διαδικασία και παρέπεμψε την υπόθεση στον Υπεύθυνο της Τοπικής Αρχής (LADO)».

Το σχολείο ενθάρρυνε οποιονδήποτε έχει παρόμοιες εμπειρίες να μιλήσει στις Αρχές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button