ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Αταμάν πριν το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Κανείς δεν θα θυμάται αν κερδίσαμε ή χάσαμε το Κύπελλο, με το Final Four και το πρωτάθλημα μπαίνεις στην ιστορία»

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο εξήγησε ότι το Final Four της Euroleague και η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία του.

“Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε”, ήταν, πάντως, το ξεκάθαρο μήνυμα του Εργκίν Αταμάν ενόψει του τζάμπολ του Final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ και της πρώτης μάχης με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για το αν θα φανεί στο Κύπελλο Ελλάδας ο χαρακτήρας της ομάδας του: «Είναι ένα τουρνουά με formal Final Eight. Όλες οι ομάδες ήρθαν εδώ για να κερδίσουν. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς. Στο Κύπελλο κάθε ματς είναι επικίνδυνο, κάθε ομάδα δίνει τα δυνατά της, γιατί είναι παιχνίδια πρόκρισης. Φυσικά, αν νικήσουμε αύριο, θα σκεφτούμε το επόμενο ματς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όλοι είναι υγιείς τώρα και πιστεύω πως και ο Σλούκας θα πάρει λεπτά στο Κύπελλο. Ελπίζω να ξεκινήσουμε με μια νίκη, γιατί η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και “μάχεται”. Την αντιμετωπίσαμε πριν δυο μέρες, δεν ήταν εύκολος αγώνα. Πλέον, ετοιμαζόμαστε για το αυριανό παιχνίδι».

Για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα και αν θα παίξει στον προημιτελικό: «Θα μιλήσω με την ομάδα τώρα. Ακολούθησε δίχως προβλήματα όλη την προπόνηση. Φυσικά, πιστεύω πως αύριο θα είναι στο ρόστερ και θα πάρει λεπτά, για να είναι έτοιμος για τον ημιτελικό και τον τελικό, εφόσον προκριθούμε».

Για το γεγονός πως πέρυσι διεκόπη το σερί του Παναθηναϊκού με μίνιμουμ έναν τίτλο ανά σεζόν και για το αν η επιστροφή στις κούπες αποτελεί επιπλέον κίνητρο: «Ακούστε. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα ματς και το Κύπελλο. Σε τρία παιχνίδια κρίνεται ένα Κύπελλο. Θα είμαστε χαρούμενοι αν τα καταφέρουμε. Αλλά ο στόχος μας είναι στην Euroleague και στην κατάκτηση του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω αυτό ισχύει για όλους. Αν κερδίσεις, θα είσαι χαρούμενος. Όμως, κανείς δεν θα θυμάται αν κερδίσαμε ή χάσαμε το Κύπελλο. Όμως, αν πας στο Final Four ή πάρεις το πρωτάθλημα θα γραφτείς στην ιστορία. Όπως και να έχει, είμαστε εδώ για να νικήσουμε».

Για τη διοργάνωση στο Ηράκλειο Κρήτης: «Ήρθαμε πριν δυο ώρες, πιστεύω πως θα είναι μια καλή διοργάνωση. Βλέπω πως η διοργανώτρια αρχή, η ομοσπονδία, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Ελπίζω πως θα είναι ένα όμορφο τουρνουά για το κοινό. Είναι σημαντικό για το νησί, για την πόλη, να έχουν τέτοιες διοργανώσεις και τέτοιους παίκτες εδώ. Πιστεύω πως θα είναι ένα “φεστιβάλ”, όποια ομάδα κι αν πάρει το Κύπελλο. Θα είναι όλοι χαρούμενοι με τη διοργάνωση».

To άρθρο Αταμάν πριν το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Κανείς δεν θα θυμάται αν κερδίσαμε ή χάσαμε το Κύπελλο, με το Final Four και το πρωτάθλημα μπαίνεις στην ιστορία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button