ΑθλητισμόςΕνημέρωση

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στο ΣΕΦ με φόντο την τετράδα στη Euroleague και το πλεονέκτημα έδρας

Ντέρμπι «αιωνίων»… πράξη 6η τη φετινή σεζόν. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της Euroleague (19:45, Newsit.gr, Novasports Prime) μπορεί να δώσει στο νικητή ένα μεγάλο προβάδισμα, για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης. Θα συνεχιστεί η αγωνία για τον ηττημένο.

Μια ακόμα “αιώνια μάχη”! Σε ένα κομβικό ματς για το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική στη διοργάνωση.

Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στην πρώτη εξάδα μετά από 28 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως θα… περιμένουν να ολοκληρωθεί η πρώτη οκτάδα με τη διεξαγωγή των Play In, της νέας φάσης που προστέθηκε στο σύστημα διαξαγωγής από φέτος.

Ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 18 νίκες – 10 ήττες και ο Ολυμπιακός είναι 5ος με μία νίκη λιγότερη (17-11). Ισορροπία… εύθραυστη, καθώς η 2η Μπαρτσελόνα έχει μόλις μία νίκη περισσότερη από Παναθηναϊκό και Μονακό, ενώ οι Φενερμπαχτσέ και Βίρτους Μπολόνια μετρούν από 17 νίκες και 11 ήττες επίσης.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει στο ΣΕΦ, τότε αποκτά προβάδισμα για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ θα έχει αυτός και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «ερυθρόλευκους» αφού στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση και στις ισοβαθμίες δεν μετρούν οι πόντοι στην παράταση. Αν νικήσει ο Ολυμπιακός, τότε βέβαια θα έχει αυτός το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Ολυμπιακός μετρά 5 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Παράλληλα, “τρέχει” σερί 5 νικών στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες στη σεζόν .

Αυτή θα είναι η έκτη αναμέτρηση των δυο ομάδων τη φετινή σεζόν, με τους Πειραιώτες να μετρούν ήδη τρεις νίκες στις πέντε προηγούμενες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Super Cup (75-51), στην πρεμιέρα της Euroleague (78-88) και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (69-58). Οι “πράσινοι” έχουν επικρατήσει στις δυο αναμετρήσεις της Basket League (66-54 στο ΣΕΦ και 85-80 στο ΟΑΚΑ).

Ο Ολυμπιακός έχει την… παράδοση με το μέρος του, καθώς στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετράει 13 νίκες έναντι επτά των «πράσινων».

Να θυμίσουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από επιμέρους σκορ 19-3 επί του Παναθηναϊκού, σε όλες τις διοργανώσεις, από τις 23 Δεκεμβρίου 2021!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει στους Γουίλιαμς–Γκος και Λαρεντζάκη, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Γουόκαπ, παρότι δεν είναι απολύτως έτοιμος. Από την άλλη πλευρά, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στους Βιλντόσα και Αντετοκούνμπο.

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

19:45 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (Novasports )

19:45 Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια (Novasports )

20:00 Ερυθρός Αστέρα – Μακάμπι (Novasports )

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Μονακό (Novasports )

21:30 Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο (Novasports )

21:30 Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν (Novasports )

Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της regular season, τα πάντα μπορούν να συμβούν όσον αφορά στην οκτάδα, με δεδομένο πως οι Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν δύο νίκες λιγότερες από Ολυμπιακό, Φενερμπαχτσέ και Μπολόνια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρά τις τρεις διαδοχικές ήττες της είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να νιώθει πιο αισιόδοξη πως θα παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι τη γραμμή του φίνις της κανονικής περιόδου, καθώς βρίσκεται στις +3 νίκες από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Η βαθμολογία μετά από 28 αγωνιστικές

Ρεάλ Μαδρίτης 22-6

Μπαρτσελόνα 19-9

Παναθηναϊκός 18-10

Μονακό 18-10

Ολυμπιακός 17-11

Βίρτους 17-11

Φενέρμπαχτσε 17-11

Μπασκόνια 15-13

Μακάμπι 15-13

Παρτιζάν 13-14

Βαλένθια 13-15

Ανατολού Εφές 12-16

Μπάγερν 12-16

Αρμάνι Μιλάνο 11-16

Ζαλγκίρις 11-17

Ερυθρός Αστέρας 10-18

Βιλερμπάν 6-22

Άλμπα 5-23

To άρθρο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στο ΣΕΦ με φόντο την τετράδα στη Euroleague και το πλεονέκτημα έδρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button