ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΥΠΑ: 33 εργαστήρια δια ζώσης συμβουλευτικής σε 24 ΚΠΑ2 τον Απρίλιο

Μετά την επιτυχημένη πορεία των διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η ΔΥΠΑ ξεκινά την υλοποίηση δια ζώσης εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής για εγγεγραμμένους ανέργους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα.

Τα εργαστήρια αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ για τη συστηματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας στους πολίτες που αναζητούν εργασία, με στόχο την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας. 

Οι συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο θα ενημερώνονται για τη σύνταξη ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, καθώς και την προετοιμασία για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο.

Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι ακόλουθες:

  • Πως να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό (Βιογραφικό)
  • Πως να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη (Συνέντευξη)
  • Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα
    (Επιχειρηματική ιδέα)
  • Πως να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Επιχειρηματικό σχέδιο)

Για τον μήνα Απρίλιο η ΔΥΠΑ θα υλοποιήσει 33 δια ζώσης εργαστήρια σε 24 ΚΠΑ2 σε όλη την Ελλάδα. Τα εργαστήρια, διάρκειας 3 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους και θα ξεκινούν από τις 9:00 έως τις 11:00 στις ημερομηνίες του παρακάτω πίνακα. 

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στέλνοντας μήνυμα (email) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΚΠΑ2 (δείτε πίνακα), το οποίο υλοποιεί το εργαστήριο που τους ενδιαφέρει.

Στο κάθε εργαστήριο υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής.

Η συμμετοχή θα επιβεβαιώνεται από ηλεκτρονικό μήνυμα που θα λαμβάνουν από το ΚΠΑ2, με πληροφορίες για τη διεύθυνση και τις ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

To άρθρο ΔΥΠΑ: 33 εργαστήρια δια ζώσης συμβουλευτικής σε 24 ΚΠΑ2 τον Απρίλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button