ΕνημέρωσηΠολιτική

Volvo: Ετοιμάζει φρεσκάρισμα στην τωρινή γκάμα της, πριν την αποκλειστική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Volvo έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως από το 2030, θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι τότε, σκοπεύει να προχωρήσει μια σειρά από αναβαθμίσεις των ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της τα επόμενα χρόνια, για να τα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικά και σύγχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής λειτουργίας της Volvo Bjorn Annwall αναγνώρισε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας θα λάβουν ορισμένες αναβαθμίσεις, ιδίως όσον αφορά την εξωτερική και εσωτερική τους σχεδίαση.

“Είναι σαφές ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, γίνεται σε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το δυνατό σημείο της Volvo καθώς έχουμε αυτό το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο. Ενώ παρουσιάζουμε το EX90, εξακολουθούμε να έχουμε το XC90. Και δεν νομίζω ότι οι εμπορικές τους πορείες θα κοντραριστούν καθώς θα πουλήσουμε περισσότερα EX90 στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά θα πουλήσουμε περισσότερα XC90 στην Ανατολική Ευρώπη. Αντίστοιχα περισσότερα XC90 στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερα EX90 στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση ότι η Volvo σχεδιάζει αναβαθμίσεις στην υπάρχουσα γκάμα της, ήρθε την ίδια στιγμή που η εταιρεία αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το μερίδιό που κατέχει στην Polestar (το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια της Geely). Φαίνεται ότι η Volvo έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Polestar αποτελεί αγκάθι για τους πόρους της και ότι θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθεί στη μελλοντική γκάμα μοντέλων της. Αυτή τη στιγμή κατέχει το 48% των μετοχών της Polestar, αλλά η αξία τους έχει καταρρεύσει κατά 83% από τότε που η μάρκα μπήκε στο χρηματιστήριο το 2022.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button