ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκέρτσος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τρία νέα μέτρα

«Σήμερα θα έχουμε κάποιες θετικές ειδήσεις. Ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα στην Ελευσίνα παρουσιάζει και εξειδικεύει το οικονομικό μας πρόγραμμα. Απόψε ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει τρία ακόμη μέτρα τα οποία θα αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους» προανήγγειλε στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. Επεσήμανε ότι είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας. Υπογράμμισε επίσης ότι «το βασικό δίλημμα είναι το μπροστά ή πίσω. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε σε μία πορεία προόδου που θα μας φέρει πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη ή να ακολουθήσουμε την πρόταση της αντιπολίτευσης που είναι μια πρόταση είτε καθήλωσης είτε οπισθοδρόμησης». Και πρόσθεσε: «η ψήφος στην κάλπη της 21η Μαΐου συμβολίζει αν θα πάμε αταλάντευτα μπροστά ή θα επιλέξουμε έναν συνδυασμό κομμάτων που μπορεί να κρατήσει τη χώρα καθηλωμένη ή μπορεί και να την πάει ξανά προς τα πίσω».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος τόνισε:

– Κινδυνέψαμε να βγούμε από την Ευρώπη με την συμμαχία που κυβέρνησε τη χώρα το 2015 έως το 2019. Κρατηθήκαμε στην Ευρώπη και έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο από το 2019 έως σήμερα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα. Έχουν γίνει βήματα που πρέπει να γίνουν άλματα. Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι ή καθήλωσης ή οπισθοδρόμησης.

– Η πιο ειλικρινής στάση από την αντιπολίτευση είναι του ΚΚΕ. Είναι η πιο έντιμη στάση: λέει ότι είναι ένα μούφα σχήμα αυτό που σχηματίζουν οι υπόλοιποι. 

– Όσο μαλώνουν για τα ιμάτια του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, εμείς θέλουμε να κοιτάμε μπροστά.

– Το να μπορεί ένας μαθητής να μπει στο πανεπιστήμιο με 1 ή με 2, είναι μια πλήρης ισοπέδωση. Ουσιαστικά είναι μια κοινωνική καθήλωση σε ανισότητες και σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που δεν δίνει ευκαιρίες.

– Το ζήτημα είναι η νεότερη γενιά να μπορεί να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές κι αυτό το διασφαλίζει η δική μας πρόταση.

– Το αίτημα της αυτοδυναμίας δεν έχει να κάνει με κάποια αλαζονεία της ΝΔ αλλά με το ότι η χώρα έχει κάποιους εθνικούς στόχους μπροστά της. Ένας από αυτούς είναι ότι έχουμε φθάσει ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα και χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. 

– Για μας η βελτίωση του εισοδήματος είναι ο νούμερο-ένα στόχος. Από την άλλη έχουμε ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε σχήμα Βαβέλ. Διότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει τίποτα από το 2015 και μας ξαναφέρνει από το παράθυρο μια πιθανή συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη με ένα πρόγραμμα που κοστίζει 83 δισ.ευρώ και μας πάει κατευθείαν στα βράχια γιατί ξεφεύγει 8 με 9 φορές από τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Είναι σαν να μην έχει μάθει τίποτα.

– Αυτό θέλουμε ξανά ή να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι της δημοσιονομικής υπευθυνότητας από τη μια πλευρά, της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας από την άλλη και της στήριξης και των εισοδημάτων αλλά και των ευάλωτων συμπολιτών μας;

– Πρέπει να στηρίξουμε κι άλλο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Έχουμε ήδη ανακοινώσει τις αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/24 με έμφαση στους χαμηλόμισθους και στις θέσεις ευθύνης.

– Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/23 το πριμ παραγωγικότητας. Είναι κάτι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και έπρεπε να έρθει και στο δημόσιο.

– Όσο θα πέφτει η ανεργία, τόσο θα αυξάνονται οι μισθοί. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προσελκύσουν με ανταγωνιστικότερους μισθούς τους εργαζομένους. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που παρουσιάζεται έχει να κάνει με τα εργατικά χέρια. Αυτό θα λυθεί με υψηλότερους μισθούς.

– Έχουμε ακόμα ένα μέτρο στήριξης στο πρόγραμμά μας. Μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών την επόμενη τετραετία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους γιατί για στις επιχειρήσεις μειώνει το μισθολογικό κόστος.

– Η ψήφος στην κάλπη της 21η Μαΐου συμβολίζει αν θα πάμε αταλάντευτα μπροστά ή θα επιλέξουμε έναν συνδυασμό κομμάτων που μπορεί να κρατήσει τη χώρα καθηλωμένη ή μπορεί και να την πάει ξανά προς τα πίσω. Δεν μπορεί και δεν νοείται χαλαρή ψήφος την 21η Μαΐου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button