ΕνημέρωσηΠολιτική

Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμφανίζουμε εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα

Τον προβληματισμό του, για την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος εξέφρασε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε επίσης προβληματισμούς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής και εξήγησε: Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Υπογράμμισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές και ότι στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσυνεδριακό διάλογο λέγοντας ότι εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών, καθώς επίσης ότι «απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

To άρθρο Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμφανίζουμε εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button