LifeStyle

Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα σε απολογία οι βρεφονηπιοκόμοι – Καταγγελίες ότι κλείδωναν με δεμένα χέρια παιδιά 3- 4 ετών

Οι μαρτυρίες παιδιών, μόλις 3 και 4 χρόνων, ότι η ίδια τους η δασκάλα τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως για να πειθαρχήσουν ενώ δεν δίσταζε, να τα δένει σε καρέκλα, οδήγησαν τους γονείς σε καταγγελίες για παιδικό σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

«Μου δείχνει ότι τους βάζει στα καρεκλάκια και βγάζει από το λαιμό της, μια σφυρίχτρα για να δένει τα χεράκια τους», είπε μητέρα παιδιού, επισημαίνοντας ότι η κόρη της μίλησε για τιμωρία σε σκοτεινό δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ενός 3χρονου κοριτσιού που κλείδωνε την κούκλα του σε αποθήκη αλλά και οι περίεργες και ανησυχητικές συμπεριφορές αρκετών παιδιών μέσα στην ίδια τάξη, ήταν η αρχή για να ξεκινήσει έρευνα. Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Πηγή: ertnews

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button