Ομορφιά

4 πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε να λέτε στο παιδί σας

Ένας τρόπος υπάρχει να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί και αυτός είναι να ακολουθείτε παιδαγωγικά ορθές μεθόδους, ακόμα και στα λεγόμενά σας. Το mother.gr δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις για πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε να του λέτε:

  • Φράσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι το συγκρίνετε με άλλα παιδάκια. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η σύγκριση κόβει τα φτερά του μικρού σας, παρά το κινητοποιεί να βελτιώσει κάτι.
  • Φράσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα καταφύγετε σε σωματική τιμωρία αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές σας. Σκοπός είναι να κατανοήσει ότι αυτά που του ζητάτε είναι για το καλό του και όχι να τα κάνει από φόβο μη σας δυσαρεστήσει ή το βρουν τα χειρότερα (λέγε με τιμωρία).
  • Φράσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πιστεύετε στις δυνατότητές του. Ο ρόλος σας απέναντι στο παιδί πρέπει να είναι πάντα και παντού υποστηρικτικός, ακόμα και σε περιπτώσεις που μέσα σας ξέρετε καλά ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει.
  • Φράσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι ένα πρόσωπο του στενού συγγενικού κύκλου σας πέθανε. Δεν υπάρχει λόγος σε τόσο τρυφερή ηλικία να μάθει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν, ούτε βέβαια από την άλλη να το διατυπώσετε τόσο έμμεσα που να δημιουργήσετε σύγχυση στο παιδί για το τι πραγματικά ισχύει.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button