ΕνημέρωσηΠολιτική

Bahrain International Circuit: Επιστροφή στη δράση της F1 με τον Ricciardo να κερδίζει το P1 και τον Hamilton το P2

Του Περικλή Χαλάτση

Μάλλον «μουδιασμένο» ήταν το ξεκίνημα στις ανεπίσημες δοκιμές στο Sakhir. Στο Practice 1 κυριάρχησε ο Daniel Ricciardo με την μετονομασμένη ομάδα RB. Έκανε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της χρονιάς και λογικό ήταν να έχει διάπλατο χαμόγελο. Ακολούθησαν Lando Norris και Oscar Piastri με τις McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρόνοι στο Practice 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Sakhir, την πίστα του Μπαχρέιν, οι είκοσι κορυφαίοι πιλότοι του πλανήτη μπήκαν ξανά στα μονοθέσιά τους για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Οι μηχανικοί των 10 ομάδων ετοίμασαν τα μονοθέσια και οι πιλότοι χρησιμοποίησαν αρχικά τη μεσαία γόμα της Pirelli. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen περιορίσθηκε στην 6η θέση ενώ ο Leclerc βρέθηκε στην 8η θέση και ο Hamilton στην 9η.

Στο Practice 2 την παράσταση έκλεψε η ομάδα της Mercedes αφού τον καλύτερο χρόνο έκανε ο L.Hamilton ενώ στην 2η θέση βρέθηκε ο ομόσταυλός του G. Russell. Ο Alonso έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο ενώ ο Max Verstappen περιορίσθηκε όπως και στο P1 στην 6η θέση.

Οι χρόνοι στο Practice 2

Χαμόγελα απο τον Βρετανό. Τώρα που υπεγραψε με τη Ferrari κάνει καλύτερους χρόνους με την Mercedes.

Οι μηχανικοί θα δουλέψουν σκληρά για να κάνουν νέα σεταρίσματα ενόψει του αυριανού P3 αλλά και του χρονομετρημένου Qualifying. Αύριο Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 14.30 (Ω.Ε) θα γίνει το Practice 3 και λίγες ώρες αργότερα την ίδια ημέρα στις 18.00 το απόγευμα (19.00 τοπική ώρα στο Bahrain) θα ξεκινήσει το Qualifying. Οι μεταδόσεις της F1 θα γίνουν από τον Ant1+ και την F1 TV Pro). Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα γίνει το Σάββατο στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο και όχι την Κυριακή λόγω της έναρξης του Ραμαζανίου.

Ο πρώτος αγώνας στο Bahrain έγινε το 2004. Η πίστα έχει μήκος 5.412 μέτρα και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.238 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2005 ο Pedro de la Rosa με 1.31.447

Το οδόστρωμα είναι τραχύ και αποτελούν κλειδί για την απόδοση η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των αργών στροφών και η σταθερότητα στο φρενάρισμα. Η βελτίωση του κρατήματος της αγωνιστικής γραμμής είναι κάπως περιορισμένη. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η θερμοκρασία αλλά και ο άνεμος ο οποίος συχνά φέρνει από την έρημο άμμο στην πίστα και τα ελαστικά χάνουν την πρόσφυση. Ακόμη η πτώση απόδοσης των ελαστικών λόγω υπερθέρμανσης, μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές στρατηγικές και δημιουργεί επίσης ενδιαφέρουσες διαφορές στις επιδόσεις.

Το Grand Prix του Μπαχρέιν είναι παραδοσιακά ένας από τους πιο θεαματικούς αγώνες της χρονιάς, καθώς προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες προσπέρασης, ιδιαίτερα στις στροφές 1, 4 και 11. Ο οδηγός που έχει σημειώσει τις περισσότερες νίκες είναι ο Lewis Hamilton (5), ο Sebastian Vettel (4) και ο Fernando Alonso (3).

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button