ΕνημέρωσηΠολιτική

Θέλουν να συνδέσουν την υπόθεση Ασημακοπούλου με την επιστολική ψήφο και αυτό είναι επικίνδυνο

Για ακόμα μια φορά δέχθηκε βροχή από ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων τα οποία έφτασαν στα χέρια της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η αποστολή έγινε ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και πως «η προσπάθεια να εμπλακεί η κα Κεραμέως δεν έχει καμία βάση. Δεν ήταν καν υπουργός αλλά υποψήφια βουλευτής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Βάζουν κάθε πιθανό και απίθανο όνομα. Έχουν αναφερθεί στον κ. Βορίδη που είχε ήδη παραιτηθεί».

Και συνέχισε: «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει email και αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί. Η ΝΔ δεν έχει τέτοιες λίστες. Και δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία εναντίον της ΝΔ. Το να προσπαθούν κάποιοι μια ατομική συμπεριφορά να την συνδέσουν με ένα κόμμα δείχνουν τι θέλουν να κάνουν. Εμείς, ποτέ δεν υποβαθμίσαμε το θέμα. Για μας οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση δεν είναι άγνωστες. Για την αντιπολίτευση είναι. Ως κυβέρνηση αυστηροποιήσαμε το νόμο. Το να μας κουνάνε το δάχτυλο για ένα θέμα εκείνοι που καμαρώνουν αμετάκλητα καταδικασμένους για αδικήματα και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που είχαν στήσει παραυπουργεία δικαιοσύνης, πάει πολύ. Το πιο επικίνδυνο που επιχειρείται είναι η προσπάθεια να συνδεθεί με την επιστολική ψήφο. Το κάνουν γιατί καταψήφισαν την επιστολική. Δεν θα τα καταφέρουν».

Για το αν υφίσταται πολιτικό θέμα με την κα Κεραμέως επανέλαβε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υπουργό Εσωτερικών. Δεν ήταν καν υπουργός. Είναι αδιανόητο. Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το θέμα. Ζητούν την παραίτηση Κεραμέως αυτοί που δεν παραιτήθηκαν ποτέ και για τίποτα».

Ερωτηθείς γιατί έσπευσε να βγάλει πόρισμα η κυβέρνηση, και αν τίθεται εν αμφιβόλω η διαδικασία των εκλογών αναρωτήθηκε: «πως τίθεται εν αμφιβόλω ενώ διέρρευσαν κάποια email; Οι εκλογές γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και αν κάποιος θέλει να το συνδέσεις χτίζει ένα επικίνδυνο αφήγημα. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το πολίτευμά μας. Τι σχέση έχει αν κάποιος κακός έδωσε κάποια email; Ξέρετε πως γίνονται οι εκλογές. Τι σχέση έχει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με την διαρροή των email; Ζητάει από πριν την παραίτηση Κεραμέως η αντιπολίτευση και αν δεν πιστεύει τη δική μας έρευνα ας περιμένει την δικαιοσύνη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button