ΕνημέρωσηΟικονομία

Bank of America: «Ξεχωρίζει» τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς συστήνοντας «αγορά» των μετοχών τους

Την αγορά των μετοχών των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς η Bank of America (BofA), την ίδια στιγμή που διατηρεί επιφυλακτική θέση για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank με σύσταση underperform.

Η Bank of America, ωστόσο, εξηγεί ότι η στάση της για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες βρίσκεται σε ισορροπία, «ξεχωρίζοντας» την Eurobank ως πιο κερδοφόρα και την Τράπεζα Πειραιώς ως φθηνότερη.

«Σε επίπεδο 2025, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται 5,3 με 6,9 φορές τον δείκτη P/E, αρκετά ευθυγραμμισμένο έως και πάνω από τις ευρωπαϊκές ομοειδείς τράπεζες, παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλότερους κινδύνους σε όρους ποιότητας κεφαλαίου, δομικά υψηλότερο CoR και χαμηλότερες μερισματικές αποδόσεις, που είναι και εκκρεμείς για έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή. Για την ΕΤΕ και την Alpha, θεωρούμε ότι οι συναινετικές εκτιμήσεις της και οι αποτιμήσεις τους αποτυπώνουν με το παραπάνω τις ιστορίες ανάκαμψης και οι συστάσεις είναι underperform», τονίζει η BofA.

Η BofA πιστεύει ότι η πτώση της κερδοφορίας θα είναι και το σημείο-κλειδί για την αγορά των επόμενων ετών.

Τέλος, όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα και στην Alpha Bank, η BofA τονίζει ότι οι εκτιμήσεις και η αποτίμηση είναι μεγαλύτερες από την αποτύπωση των προσδοκιών ανάκαμψης.

To άρθρο Bank of America: «Ξεχωρίζει» τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς συστήνοντας «αγορά» των μετοχών τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button