ΕνημέρωσηΠολιτική

«”Προχειρογράφημα” το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, 13:53

«Θέλουμε και μπορούμε να μειωθούν κι άλλο οι φόροι και οι εισφορές, να στηρίξουμε τους νέους, να έχουμε ένα πλήρες ψηφιακό κράτος, με ένα ποιοτικό σύστημα υγείας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άρης Σκέρτσος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφέρθηκε εκτενώς στις τρεις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως «προσφέρουν ακόμα μία ανάσα» και πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση: «Δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. το οικονομικό μας πρόγραμμα για την τετραετία» σημείωσε και χαρακτήρισε «αστείο» να εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία τη Νέα Δημοκρατία «όταν το πρόγραμμά του ανέρχεται για την τετραετία σε 83 δια ευρώ».

«Ξεκίνησε με 11,5 δισ. και έφτασε τα 83 και κάθε μέρα που περνά προσθέτει κι άλλα με τη βεβαιότητα πως δεν θα τα εφαρμόσει» τόνισε.

Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «προχειρογράφημα» το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια «ακόμα και χωρίς τη ‘’Δήμητρα’’ του κ. Βαρουφάκη και τις ‘’σοσιαλαοριστίες’’ του κ. Ανδρουλάκη».

«Ειλικρινά μεταξύ των δυο, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο σήμερα. Να υπόσχεσαι με θράσος ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα ή να μιλάς σα να συμμετέχεις σε πολιτικά καλλιστεία χωρίς να γίνεσαι συγκεκριμένος;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως οι στόχοι της κυβέρνησης σημαίνουν «μια αυτάρκη και αυτοδύναμη χώρα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

Για τα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Είναι τρία μέτρα κοστολογημένα που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα. Με αυτά τα μέτρα το οικονομικό μας πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ για όλη την τετραετία. Ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή μετά την πανδημία και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή: ertnews


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, 13:58

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button