ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ζούμε τις μεγάλες μέρες»: Ένας δίσκος με αφορμή το 1821

Δύο δημιουργοί που μαζί έχουν καταθέσει ξεχωριστά δείγματα γραφής, τραγούδια που αγαπήθηκαν και έμειναν («Φίλα Με», «Αρχιπέλαγος», «Κόκκινο Ποτάμι», «Γλυκάνισος», «Δυο Επιστροφές» κ.ά.), ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μπαλαχούτης, υπογράφουν το album «Ζούμε Τις Μεγάλες Μέρες».

Τα τραγούδια της νέας συνεργασίας τους αποδίδουν πηγαίοι ερμηνευτές, κλασικοί αλλά και νεότεροι, όπως οι Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννα Βασιλείου, Γιάννης Λεκόπουλος και Μαρία Πεΐδη. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αγκαλιάζοντας το έργο από την πρώτη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ζούμε Τις Μεγάλες Μέρες» εμπνέεται απ’ την επανάσταση του 1821 αλλά αντικρύζει κατάματα το σήμερα στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στο αύριο. Μνήμη και προοπτική μαζί!

Περιλαμβάνει τραγούδια μακράς πνοής, βαθιά συναισθηματικά, ερωτικά, που αντλούν τις αφορμές τους από την καθημερινότητα καταφέρνοντας να είναι μεστά κοινωνικά. Όλα όσα μας αφορούν εμπεριέχονται στα τραγούδια του έργου με τρόπο άμεσο αλλά και συνάμα υπερβατικό.

Ηχητικά ο δίσκος έχει αρώματα απ’ όλες τις γειτονιές της Μεσογείου, δοσμένα με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του συνθέτη σε ένα «έθνικ» χαρμάνι όπου το τάνγκο συνυπάρχει με το κλαρίνο και η ηλεκτρική κιθάρα και ο βαλκανικός ήχος προσεγγίζουν το ροκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Ηλία Μπενέτου.

Τα «Σήμαντρα» με το Δημήτρη Μπάση και η «Βάρδια του χρόνου» με την Γλυκερία είχαν αποτελέσει τους προπομπούς της έκδοσης.

Ακούστε όλο το δίσκο των Παπαδόπουλου & Μπαλαχούτη: «Ζούμε τις μεγάλες μέρες» με τους Γλυκερία, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννα Βασιλείου, Γιάννη Λεκόπουλο και Μαρία Πεΐδη.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button