ΕνημέρωσηΠολιτική

Το ΠΑΣΟΚ ως βασικό αντίπαλο στις Ευρωεκλογές «βλέπει» η ΝΔ – «Φωτιές ανάβουν» τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ως τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο εν όψει Ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία.

Η εδραίωση του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε περιδίνηση, θέτει τη ΝΔ σε εγρήγορση, με βασικό στόχο να μην “καρπωθεί” τις όποιες απώλειες της Κουμουνδούρου το ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας το εκτόπισμα της στον προοδευτικό χώρο. Χώρο, στον οποίο επιδιώκει να επεκτείνει την πολιτική της επιρροή και η Πειραιώς, μέσα από μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια κ.α..

“Στείρα αντιπολίτευση”

Το νέο πεδίο, στο οποίο “ποντάρει” η Ν.Δ. για να… “στριμώξει” το ΠΑΣΟΚ είναι το θέμα των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Με αφορμή τη στροφή του Νίκου Ανδρουλάκη και το “όχι” στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την άλλη Παρασκευή στη Βουλή, το Μαξίμου επιχειρεί να αναδείξει ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα προοδευτικό μόνο στα λόγια” και ότι… “εκπροσωπεί τον αναχρονισμό”, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη.

“Το ΠΑΣΟΚ αναζητά δικαιολογίες για να κάνει στείρα αντιπολίτευση. Όλοι οι όροι που θέτει, προβλέπονται ήδη στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Από τα αυστηρά κριτήρια για τη λειτουργία των Μη Κρατικών ΑΕΙ ως την χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων” είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

“Δεν θα έλεγα ότι αιφνιδιαστήκαμε και τόσο πολύ, γιατί, δυστυχώς, περιμέναμε να δούμε αν ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει με όρους παρόντος και μέλλοντος. Επέλεξε να μείνει πιστός σε αυτά τα οποία συνέβαιναν στο παρελθόν, με έναν παρωχημένο λόγο άνευ επιχειρηματολογίας” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (ΕΡΤ1).

Επιμένει ο Ν. Ανδρουλάκης

Η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου, που βασίζεται στα ευρήματα δημοσκοπήσεων, είναι ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση βρίσκει ευρεία απήχηση, κάτι που θα “στριμώξει”, όπως λένε χαρακτηριστικά κάποια στελέχη, το ΠΑΣΟΚ.

“Αυτή τη στιγμή γίνονται συνταγματικοί ακροβατισμοί για διευθέτηση συμφερόντων. Συνένοχο το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι” δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να καταθέτει τη δική της πρόταση, με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει τον υποχρεωτικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, ένα κοινό σύστημα εισαγωγής αλλά και ένα κοινό πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των σπουδών.

Το μήνυμα Ανδρουλάκη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Μετά την αποχή 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – κόντρα στην επίσημη γραμμή – από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα τι θα γίνει στο νομοσχέδιο για τη Μη Κρατικά Πανεπιστήμια και αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ήδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου έχει δημόσια δηλώσει ότι θα στηρίξει με την ψήφο της τη μεταρρύθμιση, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές τάσσονται επίσης υπέρ.

Δεν θα επιτρέψω διαφοροποιήσεις, διεμήνυσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το επόμενο στοίχημα για την κοινοβουλευτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ να δίνεται στις 8 Μαρτίου, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

To άρθρο Το ΠΑΣΟΚ ως βασικό αντίπαλο στις Ευρωεκλογές «βλέπει» η ΝΔ – «Φωτιές ανάβουν» τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button