ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκληρή απάντηση Τσακαλώτου στην επιστολή Τσίπρα – «Όχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε επειδή χάσαμε»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με γραπτή του δήλωση απαντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μια ανοιχτή επιστολή, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δίνει τώρα τη δική του απάντηση.

Σε αυτή αναφέρει πως δεν έφυγαν από το κόμμα (σ.σ οι της Νέας Αριστεράς) επειδή έχασαν στις εσωκομματικές εκλογές αλλά επειδή έβλεπαν την εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όπως χαρακτηριστικά λέει αυτό δεν ξεκίνησε με Κασσελάκη αλλά επί Τσίπρα, καλώντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του.

Αναλυτικά η δήλωση

«Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή.

Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει.

Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.

Άρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017.

Άρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα.

Άρχισε με την ανοχή σου στις θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών, και από ότι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Άρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες τη αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά.

Άρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

To άρθρο Σκληρή απάντηση Τσακαλώτου στην επιστολή Τσίπρα – «Όχι Αλέξη μου, δεν φύγαμε επειδή χάσαμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button