Διεθνή επικαιρότητα

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Χάνιμπαλ

Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μεταφέρθηκε ένας από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, Χάνιμπαλ, μετά από απεργία πείνας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath TV 

Επικαλούμενο πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος, που κάνει απεργία πείνας, υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

Ο Καντάφι ξεκίνησε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι παραμένει φυλακισμένος από το 2015, χωρίς να έχει δικαστεί.

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι κρατείται στον Λίβανο από τότε που ένας εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη του ιμάμη Μούσα αλ-Σαντρ, Λιβανέζου σιίτη ιερωμένου που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στη Λιβύη το 1978.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου, ο Χάνιμπαλ Καντάφι – ο οποίος ήταν δύο ετών την εποχή της εξαφάνισης του Σαντρ – δηλώνει θύμα αδικίας και υποστηρίζει ότι κατηγορείται για κάτι που ο ίδιος δεν έχει κάνει.

Οι σιίτες του Λιβάνου θεωρούν για χρόνια το καθεστώς Καντάφι, που ανατράπηκε το 2011, υπεύθυνο για την εξαφάνιση του Σαντρ, λέγοντας ότι η Λιβύη τον απήγαγε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη χώρα αυτή.

Ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη και εκτελέστηκε με το 2011.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button