Διεθνή επικαιρότητα

Σόλτς για τις ταραχές στη Γαλλία: «Παρακολουθούμε με ανησυχία τα τεκταινόμενα»

«Έχουμε δεσμούς φιλίας με τη Γαλλία και αποτελούμε ένα ζευγάρι που φροντίζει να λειτουργεί καλά η τόσο σημαντική για το μέλλον μας Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό παρακολουθούμε ασφαλώς με ανησυχία» αυτό που εκτυλίσσεται στη χώρα, δήλωσε ο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα βρει τα μέσα ώστε να βελτιωθεί γρήγορα η κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν επρόκειτο να ξεκινήσει απόψε, Κυριακή 2/7, την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία, την οποία όμως ανέβαλε εξαιτίας των ταραχών που σημειώνονται στη Γαλλία.

Εξετάζεται επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

Μία ακόμη νύχτα βίας ζει η Γαλλία με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνηση.

Η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού ήταν η θρυαλλίδα με τα προάστια του Παρισιού, αλλά και άλλες πόλεις να παίρνουν φωτά.

Νεαροί, κυρίως μετανάστες, καίνε και λεηλατούν καταστήματα, βανδαλίζουν δημόσια κτήρια και βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έχθρα προς το Κράτος για το οποίο είναι αόρατοι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button