ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυβέρνηση για Σπαρτιάτες: Θα τους αντιμετωπίσουμε μέσα στη Βουλή

Για το κόμμα Σπαρτιάτες και γιατί δεν προσέφυγε νομικά η κυβέρνηση όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες φορές ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς για το αν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις είπε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα που της έδωσε το Σύνταγμα και οι νόμοι έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων τα οποία θα εισέλθουν στη Βουλή. Για τους δε Σπαρτιάτες τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά.

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ δεν αναζήτησε στοιχεία για τους Σπαρτιάτες για να καταθέσει εκ νέου υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Η ΝΔ την προηγούμενη 4ετια έκανε 3 νομοθετικές παρεμβάσεις για το θέμα αυτό. Και δεν ψηφίστηκαν από το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Υποχρέωση της πλειοψηφίας είναι να φροντίζει να παρέχονται στην δικαιοσύνη οι δέουσες διατάξεις. Η ουσία είναι κάποιος που είναι καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση και είναι ποινικό το θέμα να ηγείται ενός πολιτικού κόμματος ή να είναι ο κρυπτόμενος αρχηγός. Το καταφέραμε το ψηφίσαμε και σε αυτό βασίστηκαν και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Δεν μείναμε σε αυτό αλλά με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από συγκεκριμένες ενέργειες καταθέσαμε και υπόμνημα. Η οποιαδήποτε στήριξη υπήρξε μετά την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο του συγκεκριμένου κόμματος».

Για το αν προτίθεται να προσφύγει στο εκλογοδικείο η απάντηση είναι ότι «οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά. Αν θέλει κάποιος να προσφύγει μεμονωμένα είναι δικό του δικαίωμα. Το κρίσιμο νομικό θέμα είναι ποιος είναι ο ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος αυτού».

Ερωτηθείς πως δεν θα μετατραπεί η Βουλή σε αρένα είπε «υπάρχει ο κανονισμός της Βουλής και η νομοθεσία και θα φροντίσουμε να το διαφυλάξουμε αυτό».

To άρθρο Κυβέρνηση για Σπαρτιάτες: Θα τους αντιμετωπίσουμε μέσα στη Βουλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button