ΕνημέρωσηΠολιτική

Νίκος Μπίστης: Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

«Στη ΔΕΘ θα έχουμε πρόεδρο» εκτίμησε ο Νίκος Μπίστης, μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή. Ο ίδιος τόνισε δε πως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα κυλήσει τις διαδικασίες γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, ζητώντας ψυχραιμία από τον κόσμο. 

«Δεν μπορεί να είναι ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ο κόσμος ξέρει τις απόψεις αυτών που θα κατέβουν. Επίσης, εγώ δεν είμαι της άποψης πως τα κόμματα διαλύονται. Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις και θα πάρετε όλοι μία πρόγευση. Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε. Τέλος Αυγούστου θα γίνει διαρκές συνέδριο στο οποίοι θα γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση των απόψεων. το καλό θα ήταν να γίνει ένα συμβούλιο. Εγώ πήγα στην Πολίτικη Γραμματεία με την άποψη να τελειώσουμε γρήγορα. Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος. Η άποψή μου είναι πως οι εκλογές κερδίζονται από το κέντρο αλλά όχι από το κέντρο. Η ΝΔ κέρδισε γιατί μπόρεσε να πάρει μεγάλο μέρος του κόσμου», σημείωσε ο Νίκος Μπίστης, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖα.

Ο Νίκος Μπίστης είπε ακόμη πως σύμφωνα με το καταστατικό, θα έχουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε από τα την αρχή, το οποίο θα είναι ανοιχτό, δηλώνει δηλαδή όποιος θέλει πως γίνεται μέλος του κόμματος. «Μακάρι να πάνε 170 αλλά εγώ δεν το νομίζω. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση. Δεν νιώθω πως ο Τσίπρας τους παράτησε και έφυγε και του είπα πως ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ‘’τους έριξα στη θάλασσα, και έμαθαν να κολυμπούν’’. Νομίζω αυτό έγινε και εδώ», επεσήμανε. 

To άρθρο Νίκος Μπίστης: Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button