Διεθνή επικαιρότητα

«Δεν έγιναν σοβαρές προσπάθειες να σωθούν εκατοντάδες άνθρωποι»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, 20:18

Το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη, βρέθηκε στο επίκεντρο δηλώσεων που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ενώ αναφέρθηκε και στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

«Η άνανδρη επίθεση στο Κοράνι στη Στοκχόλμη μας έχει εξοργίσει όλους, είναι ένα έγκλημα μίσους. Είναι αδύνατον αυτή η διαστροφή να είναι συμβατή με τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες, πόσο μάλλον με την ελευθερία της σκέψης. Είναι ακόμη πιο σοβαρό το γεγονός ότι αυτό το έγκλημα μίσους διαπράττεται υπό την προστασία της αστυνομίας. Όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια, αυτοί που δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα και κανένα νόμο, ξαφνικά θυμούνται την ελευθερία της σκέψης όταν πρόκειται για τα ιερά και όσια των μουσουλμάνων. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την αποτρόπαια ενέργεια που έλαβε χώρα μπροστά από το τζαμί στη Στοκχόλμη ως μεμονωμένο περιστατικό. Βλέπουμε αυτές τις επιθέσεις ως μια νέα εκδήλωση της ασθένειας της ισλαμοφοβίας που εξαπλώνεται σαν κακοήθης όγκος στη Δύση. Ο δυτικός κόσμος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο στο θέμα αυτό. Ακόμα δεν έχει γίνει μάθημα από την τρομοκρατική ενέργεια κατά την οποία 51 μουσουλμάνοι μαρτύρησαν στη Νέα Ζηλανδία πριν από 4 χρόνια» είπε ο Τουρκος πρόεδρος για το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στο ναυάγιο της Πύλου: «Σήμερα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους μουσουλμάνους να ζήσουν ελεύθερα την πίστη τους. Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους αλλά και τους Εβραίους, τους Αφρικανούς, τους Ρομά και τους μετανάστες. Το είδαμε για άλλη μια φορά στο ναύαγιο του πλοίου που σκότωσε εκατοντάδες πρόσφυγες την προηγούμενη εβδομάδα. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν καταβλήθηκε για να σωθούν οι άνθρωποι και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, όσο οι 5 πλούσιοι που πήγαν να δουν τον Τιτανικό. Σύντομα ξεχάστηκε. Αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα γεγονότα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, 20:18

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button