Μόδα

Γιατί πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας καρότα

Το καρότα είναι το ιδανικό σνακ για τον σκύλο μας καθώς περιέχουν βήτα-καροτίνη. Η β-καροτίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι σκύλοι (ιδιαίτερα οι νέοι) είναι ικανοί να απορροφούν τη β-καροτίνη μέσω της διατροφής τους και να λαμβάνουν ανοσολογικά οφέλη.

Η β-καροτίνη είναι επίσης γνωστή για τα οφέλη που σχετίζονται με την όραση. Μπορεί να μην βελτιώσει την όραση του σκύλου σας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

Παράλληλα, τα καρότα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α ωφελεί την όραση, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό του σκύλου μας ενώ τον βοηθάει να κρατάει το τρίχωμα και το δέρμα του υγιές.

Αν και σπάνια υπάρχει πιθανός κίνδυνος τοξικότητας στη βιταμίνη Α, όπως και με κάθε λιχουδιά, πρέπει να προσέχουμε τις ποσότητες και να τροφοδοτούμε πάντα με μέτρο.

Φυσικά τα καρότα είναι χαμηλά σε θερμίδες και λίπος.

Ένα καρότο μεσαίου μεγέθους έχει 25 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατανθράκων και 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Αν και οι φυτικές ίνες δεν θεωρούνται απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το σκυλί μας, παρέχουν πολλαπλά οφέλη. Μπορούν να βοηθήσουν με τα πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα, να αποτρέψουν τα προβλήματα του πρωκτικού αδένα, να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη και στη διαχείριση του βάρους.

Τέλος τα καρότα είναι καλά για τα δόντια του σκύλου. Τα καρότα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας στα δόντια των σκύλων, αφαιρώντας τα σωματίδια τροφίμων και αυξάνοντας την παραγωγή σάλιου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button