ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Φάμελλος ζήτησε παρέμβαση Τασούλα για να λυθεί άμεσα το χωροταξικό στη Βουλή

Δεν είχε προλάβει καλά, καλά να εκλεγεί σήμερα (4.7.2023) στη θέση του πρόεδρου της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Τασούλας και αμέσως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος του ζήτησε να πιάσει κατευθείαν… δουλειά και να λύσει άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιμένει από τον νέο πρόεδρο της Βουλής Κωσταντίνο Τασούλα να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, για το ζήτημα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τη χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία, για την εκλογή αντιπροέδρων, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για το χωροταξικό πρόβλημα στο Κοινοβούλιο.

«Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε εχθές, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οξύτατη διαμαρτυρία του, για την επιλογή τής κατανομής των θέσεων μέσα στην Ολομέλεια. Επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία σημεία, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιλέχθηκε επίσης και η τοποθέτηση του κόμματος “Σπαρτιάτες” στα αριστερά έδρανα της Βουλής, κάτι το οποίο είναι αναντίστοιχο και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα αλλά και την κοινοβουλευτική ιστορία», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί τη κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος… πέταξε το μπαλάκι στο νέο πρόεδρο της Βουλής: «Οφείλουμε όλοι και όλες να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή γιατί αυτό θα δημιουργήσει και το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οφείλει και αυτή να σέβεται και να παρακολουθεί τις διαδικασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

To άρθρο Ο Φάμελλος ζήτησε παρέμβαση Τασούλα για να λυθεί άμεσα το χωροταξικό στη Βουλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button