Ομορφιά

Διακοπές με τους παππούδες: Τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα

Οι γονείς πέρα από γονείς είναι και ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το φετινό Καλοκαίρι να έχετε ανάγκη να περάσετε στιγμές σαν ζευγάρι, χωρίς παιδιά, για να ανανεώσετε τον γάμο σας. Επίσης υπάρχουν και αυτοί οι γονείς που δεν έχουν χρήματα για διακοπές.

Όμως τα παιδιά τους, δεν θέλουν να μείνουν στην πόλη, οπότε πηγαίνουν στο εξοχικό του παππού και της γιαγιάς όσο οι γονείς συνεχίζουν να εργάζονται και να κάνουν οικονομία. Αν δεν το έχετε ξανακάνει το σημερινό άρθρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο αφού θα σας μιλήσουμε για τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα.

Το να κάνει το παιδί διακοπές με την γιαγιά και τον παππού έχει μερικά μειονεκτήματα. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι γονείς αλλά και πολλοί παιδοψυχολόγοι, υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση έχει περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά.

Τα παιδιά όπως και οι μεγάλοι έχουν ανάγκη να αλλάζουν παραστάσεις ανά διαστήματα. Και μπορεί οι μεγάλοι να μην το καταφέρνουν πάντα αυτό, αλλά να μπορούν να ζήσουν με αυτό, τα παιδιά όμως το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Έτσι μερικές μέρες στο εξοχικό της γιαγιάς και του παππού θα βοηθήσει τα παιδιά να δουν νέα πράγματα, να ζήσουν μία νέα καθημερινότητα, να μάθουν πράγματα από τον παππού και την γιαγιά. Η επαφή με την φύση και την ζωή στο χωριό θα τα ενθουσιάσει και θα τα διδάξει πράγματα που στην πόλη μπορεί να μην μάθαιναν και ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να κάνουν την γιαγιά και τον παππού baby sitters και καλά κάνουν. Η γιαγιά και ο παππούς μεγάλωσαν τα παιδιά τους και ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν και επίσης καλό θα είναι να μην μπερδεύονται οι ρόλοι του καθένα μέσα στην οικογένεια.

Με το πιεσμένο πρόγραμμα των γονιών και των παιδιών όμως ή η απόσταση που μπορεί να υπάρχει, οδηγεί τα παιδιά να απομακρύνονται από τον παππού και την γιαγιά. Οι καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν αποτελούν μία καλή ευκαιρία να έρθουν και πάλι κοντά.

Το εξοχικό του παππού και της γιαγιάς τις περισσότερες φορές δεν έχει ίντερνετ. Ακόμη κι αν έχει όμως η γιαγιά και ο παππούς με αυτά τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι πιο αυστηροί. Τα παιδιά λοιπόν θα αφήσουν το κινητό, το τάμπλετ και το λάπτοπ στην άκρη.

Θα μάθουν πως είναι να παίζουν σε αλάνες, να τρέχουν με τα ποδήλατα, να γνωρίζουν νέα παιδάκια, να παίζουν κρυφτό και κυνηγητό, μπουγέλο ή να πηγαίνουν με φίλους για μπάνιο σε κοντινές παραλίες και κοντινά ποτάμια. Αξία ανεκτίμητη για παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν σε στενά διαμερίσματα.

Τα μειονεκτήματα:

Η γιαγιά και ο παππούς σίγουρα δεν θα σεβαστούν τις σαφείς οδηγίες που τους έδωσες σχετικά με την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά. Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν πως οι σοκολάτες, τα παγωτά και τα σουβλάκια θα πάνε και θα έρχονται.

Μπορεί να σε εκνευρίζει λίγο στην ιδέα αλλά για 15 μέρες τον χρόνο δεν πειράζει. Εμείς μεγαλώσαμε με τους ίδιους γονείς που τώρα ταΐζουν τα παιδιά μας χαζομάρες, τρώγαμε αυτές τις χαζομάρες και δεν πάθαμε και τίποτα κακό. Ας μην υπερβάλλουμε λοιπόν.

Τέλος, τα παιδιά για όσο είναι εκεί θα βγουν από το πρόγραμμά τους. Η γιαγιά και ο παππούς σίγουρα θα τους επιβάλλουν νέους κανόνες και σίγουρα θα τα καλομάθουν σε πράγματα που εσείς ίσως σαν γονείς να είστε αυστηροί. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε όμως. Τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα στο πρόγραμμά τους, μετά τις διακοπές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button