Ομορφιά

Τα φάρμακα που απαγορεύεται να πάρουμε πριν κολυμπήσουμε

Οι πνιγμοί το καλοκαίρι συμβαίνουν συχνά. Μπορεί όμως να προληφθούν αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Δείτε ποια μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούμε και ποια φάρμακα απαγορεύεται να πάρουμε πριν κολυμπήσουμε.

Πέραν των βασικών κανόνων προστασίας που πρέπει να τηρούμε για να κολυμπήσουμε με ασφάλεια, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουμε.

Φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες μπορούν να αποτελέσουν αιτία πνιγμού. Οι κατηγορίες αυτών που ενοχοποιούνται περισσότερο είναι τα αντιυπερτασικά και τα αντιδιαβητικά φάρμακα, τα οποία δύνανται να προκαλέσουν πτώση της πίεσης (ειδικά το καλοκαίρι) ή υπογλυκαιμία αντίστοιχα.

Οι καρδιοπαθείς, οι υπερτασικοί και οι διαβητικοί είναι ασθενείς που κάνουν χρήση αυτών των φαρμάκων και είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις αυτές να ενημερώνονται λεπτομερώς από το γιατρό τους για τους πιθανούς κινδύνους από τις παρενέργειές των φαρμάκων, καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών, ούτως ώστε να έχουν όλοι ένα ευχάριστο και ασφαλές καλοκαίρι!

Επίσης Αποφύγετε το κολύμπι εάν παίρνετε φάρμακα που βλάπτουν την ισορροπία, τον συντονισμό ή την κρίση σας. Αυτές οι παρενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγμού. Διάφορα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις παρενέργειες, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το άγχος ή άλλα ψυχολογικά νοσήματα.

Ο πνιγμός σε θάλασσα ή πισίνα είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button