Διεθνή επικαιρότητα

Επικοινωνία ΥΠΕΞ Τουρκίας – Σουηδίας: «Απαράδεκτο να συνεχιστούν περιστατικά καύσης του Κορανίου»

Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Φιντάν χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να συνεχιστούν αυτές οι «αισχρές πράξεις» υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης το αίτημα της Σουηδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε πηγή του τουρκικού υπουργείου.

Να σημειωθεί πως, μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο (29/7), ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αντίστοιχη επικοινωνία προέβη στην ίδια προτροπή και στον Δανό ομόλογό του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Στο μεταξύ, το μένος ορισμένων ευρωπαίων κατά των μουσουλμάνων φαίνεται να φουντώνει αντί να καταλαγιάζει, με προκλητικές συγκεντρώσεις έξω από πρεσβείες χωρών της Μέσης Ανατολής που πυρπολούν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους.

Αλλοι δύο διαδηλωτές έκαψαν την Δευτέρα, 24/7, ένα αντίτυπο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη, εντείνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι διαδηλωτές ήταν από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Δανοί Πατριώτες» που πραγματοποίησε αντίστοιχη διαδήλωση και στο παρελθόν, μεταδίδοντας απευθείας μέσω Facebook το περιστατικό.

Ο διοργανωτής της διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη ποδοπάτησε το Κοράνι και του έβαλε φωτιά σε ένα μικρό αλουμινένιο δισκάκι δίπλα στην ιρακινή σημαία που ήταν στο έδαφος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button